Ordu Gençlik ve Spor Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılacak 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor yarışmaları kapsamında Okul Sporları Gençler Judo Grup Müsabakaları Ordu Ünye Spor Salonunda yapılacak. 18-20 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenecek grup müsabakaları 3 gün boyunca sürecek. 18 Ocak 2022 tarihinde saat 17:00’de teknik toplantı ile başlayacak.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Sporları Judo Gençler (A) Kız-Erkek Grup yarışmalarına Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Bayburt, Samsun, Tokat, Amasya, Erzurum, Sinop, Kars ve Çorum olmak üzere 12 ilden 400’e yakın antrenör ve sporcunun katılması bekleniyor.

Kız-Erkek Judo Grup müsabakaları 3 (üç) günde tamamlanacak. Grup yarışmalarına; 2021-2022 Judo Branş Açıklamaları esaslarına göre mahalli yarışmalarını yaparak, Spor Bilgi Sistemi Okul Sporları Modülü üzerinden sonuçlarını bildiren illerin, https://spor.gsb.gov.tr/okulsportal/ adresinde yayınlanan tabloda bilgileri yer alan öğrenci sporcular katılabilecektir. Grup yarışmalarında; grup merkezlerinde her sıklette ilk 4 (1.2.3.3) dereceyi elde eden sporcular Türkiye birinciliği yarışmalarına katılma hakkı elde edeceklerdir. Teknik toplantı ve tartılar yarışma tarihinden 1 gün önce yapılacaktır. Yarışmalar 2 günde tamamlanacaktır. Tartılar yarışmalardan bir gün önce 18.00 - 19.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Grup şampiyonasında değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç “ Judo Gençler Grup şampiyonası Ordumuzda düzenlenecek. 12 ilden önemli dereceler elde etmiş, ulusal ve uluslararası başarılara imza atmış sporcularımız antrenörlerimiz Ordumuza madalya hedefi için Türkiye Birinciliğine kalabilmek için mindere çıkacaklar. Katılım gösterecek İllerimize, sporcularımıza, antrenörlerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. İnşallah bizlerde sporcularımıza en güzel şekilde ev sahipliğini yapacağız. Bu doğrultuda desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e teşekkür ediyorum. Tüm Orduluları 18-20 Ocak 2022 tarihleri arasında Ünye Spor Salonu’nda sporcularımızı izlemeye ve onları desteklemeye davet ediyorum” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim