Kabadüz Belediyesi hizmet binası içinde yer alan İlçe Halk Kütüphanesi açılış programında Vali Tuncay Sonel, Kabadüz Kaymakamı Yasin Şahin, Belediye Başkanı Yener Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, daire müdürleri ve ilçe protokolü hazır bulundu.

“Her bir vatandaşa bir kitap”

58. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Kabadüz İlçesinde ilk kez kurulan Halk Kütüphanesinin açılış programında bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, okullardaki kütüphanelerin zenginleştirildiğinin altını çizdi ve il genelinde kütüphanelerdeki kitap sayısının arttırıldığına işaret etti.

Hedeflerinin Ordu’nun nüfusu kadar her bir vatandaşa bir kitap olmak üzere 760 bin 872 kitabın, kütüphanelere kazandırmak olduğunu ifade eden Vali Sonel, “Her hemşerimize bir kitap düşecek. Bunu da inşallah kısa sürede gerçekleştiriyoruz. Ordu’muzun il içinde ve il dışında çok ciddi değerleri var. Valiliğimizle, Büyükşehir Belediyemizle, devletimizin bütün kurumlarıyla, Ordu’muzun değerleriyle bunun üstesinden geliriz” diye konuştu.

Kabadüz İlçe Halk Kütüphanesinin açılmasında Kaymakam Yasin Şahin olmak üzere, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Vali Sonel, “Bizlere her türlü desteği veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Kitap en iyi dosttur”

Konuşmasının devamında öğrencilere seslenen Vali Tuncay Sonel, kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

“Kitap en iyi dosttur” diyen Vali Tuncay Sonel, “Çocuklarımıza, gençlerimize, yöre insanımıza bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Kitap okuduğunuz zaman ayrı bir dünyaya gidiyorsun, kitap okuduğunuz zaman güçlü oluyorsun. Çocuklarımız, gençlerimiz, öğrencilerimiz okuduğu zaman girdikleri sınavlarda soruları daha kolay çözme kabiliyetini kazanıyorlar. Kitap hakikaten en iyi dosttur” diyerek sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanı Yener Kaya da konuşmasında, ilkleri yaşamanın çok önemli olduğuna vurgu yaparak, ilçede kütüphane açılması dolayısıyla çok mutlu olduğunu ifade etti ve desteklerinden dolayı Vali Tuncay Sonel’e teşekkürlerini sundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ise yaptığı konuşmada, “Sayın Valimizin önderliğinde kütüphane alanında çok önemli atılımlar gerçekleştirdik. 19 kütüphane ile hizmet sunuyorken aynı zamanda hiç kütüphanesi olmayan Kabataş, Çatalpınar, Altınordu ve Kabadüz İlçelerimizi kütüphaneye kavuşturma fırsatı bulduk. Altınordu merkezde ise Millet Kıraathanesi olmak üzere çocuk kütüphanesini de hizmete sunarak sayımızı İl genelinde 26’ya çıkardık” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Tuncay Sonel, diğer protokol üyeleri ile birlikte kütüphanenin açılış kurdelesini kesti.

Kütüphaneyi gezerek detaylı bilgi alan Vali Sonel, kütüphanede bulunan çocuklarla da bir süre sohbet ederek onlarla yakından ilgilendi çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra ödül törenine geçildi. Kabadüz İlçe Halk Kütüphanesinden en çok kitap alan Kabadüz Çok Programlı Lisesi Öğrencisi Asel Evra Aydın’a Vali Tuncay Sonel, Kabadüz Merkez Ortaokulu Öğrencisi Elif Kahveci’ye Kabadüz Kaymakamı Yasin Şahin, Altınordu Vakıfbank İlkokulu Öğrencisi Meryem Kahveci’ye ise altın ve kitap ödülleri Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya tarafından takdim etti.

Vali Tuncay Sonel, Kabadüz İlçe Halk Kütüphanesinin açılış programı sonrası Kabadüz Kaymakamlığı ile Kabadüz Belediye Başkanlığına da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Kabadüz Kaymakamlığını Ziyaret Etti

İlk olarak Kabadüz Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Sonel, Kaymakamlık binası önünde Kabadüz Kaymakamı Yasin Şahin, Belediye Başkanı Yener Kaya, İlçe Emniyet Amiri Komiser Yardımcısı Erkan Duru, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Veli Türk tarafından karşılandı.

Vali Tuncay Sonel, Kaymakamlık Makamına geçerek, Kaymakam Yasin Şahin’den ilçenin genel durumu, sorunları, ihtiyaçları hakkında bilgi aldı, görevinde başarılar diledi.

Belediyeyi Ziyaret Etti

Vali Sonel, daha sonra Kabadüz Belediyesine geçerek, belediye hizmetleri, yatırımlar, projeler ve ihtiyaçlar hakkında Belediye Başkanı Yener Kaya’dan bilgi aldı.

Belediye Başkanı Yener Kaya, ziyaret dolayısıyla Vali Tuncay Sonel’e teşekkürlerini sundu ve ziyaretin anısına Çambaşı Kayak Merkezinin resminin yer aldığı bir tabloyu Vali Sonel’e takdim etti. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim