Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Gölköy ve Aybastı ilçemizde kağıt üzerinde açık iki tane Meslek Yüksek Okulumuz var. Bu iki ilçemizde okulun fiilen açılması içinde talep var. Merkezde Yabancı Diller Yüksek Okulumuz ve Turizm Fakültemiz de kağıt üzerinde açık. İnşallah ben bunları hayata geçireceğim. Bunları öğrenci alır duruma getireceğim diyerek özellikle ilçeleri sevindirdi.

Rektör Akdoğan, “ 208 dönüm arazinin otoparkıyla, hastanesiyle, sosyal donatısıyla, doktoru, hemşiresi, bin 100 yatağı ile bütün teşkilatıyla modern bir hastanenin 208 dönüm araziye yapılabileceği uygun görüldü. Yer talebi noktasında bize yazı geldi. 208 dönüm araziyi süresiz bir şekilde Sağlık Bakanlığına verdik.” Dedi.

“KAĞIT ÜZERİNDEKİ OKULLARI AKTİF HALE GETİRECEĞİZ”

Üniversiteler bir toplumu, bir ülkeyi ileri götüren, o toplumun gelişimi noktasında çok önemli bir işlevi vardır. Üniversiteler bilim yuvasıdır. Toplumun ilerlemesi ve gelişmesi için maddi ve manevi anlamda üniversiteler ileri götürür. Biz elimizden geldiği ölçüde Ordu Üniversitemizi daha ileriye taşımak için çalışacağım diyen Rektör Akdoğan, “Üniversitemizde 750 dolayında hocamız var, 750 dolayında idari personelimiz var. Toplamda bin 500 akademik ve idari personelimiz var. 20 bine yakın da öğrencimiz var.  Gölköy ve Aybastı ilçemizde kağıt üzerinde açık iki tane Meslek Yüksek Okulumuz var. Bu iki ilçemizde okulun fiilen açılması içinde talep var. Merkezde Yabancı Diller Yüksek Okulumuz ve Turizm Fakültemiz kağıt üzerinde açık. İnşallah ben bunları hayata geçireceğim. Bunları öğrenci alır duruma getireceğim.” Diye konuştu.

“KİMSENİN ÖZLÜK HAKKINA DOKUNMAYACAĞIZ”

Doçentlik mülakatını kaldırdıklarını da ifade eden Rektör Akdoğan, “Öğretim üyeleri rahatladı. Özlük hakları noktasında hemen tüm özlük bekleyen arkadaşlarımız için hiç kimsenin özlük hakkıyla oynanmayacaktır dedik ve bunu uygulamaya koyduk. Eğer bir Öğretim Üyesi benim özlüm hakkımla Rektör oynadı derse gelsin yakama yapışsın. Ayrıca hukuki olarak da hakkını arasın.” Şeklinde konuştu.

“ÜNİVERSİTE İÇİN SAĞLIK MERKEZİ AÇACAĞIZ”

Rektör Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Düriye Çetinceviz Anaokulu’nu hemen hizmete açtık. Aileyi çağırdık ve Valimizle beraber açılış yaptık. Bütün fakülte ve yüksekokullarda kantinleri açtık. Çocuklar için o ortamı sağladık. Ordu Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Şuanda bin öğrencimiz sabah ve akşam kampüste ve ilçelerde çorbalarını içiyor. Öğrencimiz sabah çorba ve ekmeğini yiyebiliyor. Şimdi Üniversite içine Sağlık Ocağı açacağız. Aile Sağlık Merkezi açacağız. Burada öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz buradan yararlanacaklar. Ayrıca psikolojik Danışma Merkezi açacağız. Gençlerimize ve topluma hizmet verecek.”

“DOKTOR SAYISINI ARTIRDIK”

Rektör Akdoğan, “Sağlık konusunda tüm Ordulu kardeşlerimin sağlığını düşünüyorum. Bütün kalbimle söylüyorum. Şimdi bizim Eğitim ve Araştırma Hastanemiz var. Burayı gittim teftiş ettim.  3 tane ameliyat odası var. Çok küçük ve dar mekanlar. Ordu’nun en büyük sorunu hastane sorunudur. Doktorlar gitmiş. Son iki yılda 15’in üzerinde doktor Ordu’dan gitmiş. Ben geldiğimde üç beş tane doktora yalvardılar, yakardılar onay vermek zorunda kaldım. Sayın hocam Prof. Dr. Niyazi Taşçı Rektör yardımcım. Tıp Fakültemizin Dekanı. Yaşıyla, tecrübesiyle Samsun Tıp Fakültesi’nin kurucusu ve şuanda 16 tane yeni doktor alıyoruz. Bunla sayı 73 oluyor. Mevcutta 57 doktorumuz vardı. İnşallah bir yıl içinde 100 doktoru geçeceğiz. “ dedi.

“BAKANLIK DOKTORLARI İLE ÜNİVERSİTE DOKTORLARI BERABER HİZMET VERECEK”

Hastanenin üniversite içerisinde yapılacağını söyleyen Rektör Akdoğan, “Benim Eskipazar’da bulunan Botanik Parkın hemen yanında dairem var. Benim mahallem. Bu bölgeyi niye savunmadım diye bana kızanlar var. Botanik parkta hastane yapım alanı 86 dönüm. Bizim üniversitemizin içerisinde 350 dönüm tapulu yerimiz var. Önce senatodan ve Yönetim Kurulu’ndan izin aldım.  Onay aldım.  Ondan sonra kamuoyuna eğer Devlet Büyüklerimiz, Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sağlık İl Müdürümüz, Ordu’da ki yetkililer uygun görürlerse mekan konusunda üniversitemizin alanında hastane yapabilirler dedim. 350 dönüm arazinin hepsini vermeye hazırız dedim. Sağlık Bakanlığı’ndan bize bir ekip geldi ve inceleme yaptı. Bu inceleme sonucunda 208 dönüm arazinin otoparkıyla, hastanesiyle, sosyal donatısıyla, doktoru, hemşiresi, bin 100 yatağı ile bütün teşkilatıyla modern bir hastanenin 208 dönüm araziye yapılabileceği uygun görüldü. Yer talebi noktasında bize yazı geldi. 208 dönüm araziyi süresiz bir şekilde Sağlık Bakanlığına verdik. Eğer bizim doktorları ile Sağlık Bakanlığı’nın doktorları bir arada hizmet vereceği bir şekilde hastanenin işlemesini talep ettik. Sağlık Bakanlığı da bu şekilde olacağını söyledi.” Diye konuştu.

“DİŞ FAKÜLTESİNİN KAPASİTESİNİ ARTTIRACAĞIZ”

Diş Fakültesinde de çalışma yapacaklarını belirten Akdoğan, “Diş Fakültemizde günde 500 kişiye hizmet veriliyor. Hedefimiz 2 bin 500 hastanın günlük hizmet alması. Hedef Ordu ilinde Diş ile ilgili bütün sorunları çözmek. “diyerek ileriye dönük müjde verdi.

“FINDIK VE BAL İİN ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Rektör Akdoğan son olarak ise şunları söyledi: “Benden önce üniversitemizde bir laboratuvar vardı. Birde Fındık Araştırma Merkezi vardı. Ben şimdi orayı daha canlı hale getiriyorum. Bir laboratuvar daha kuruyorum. Ordu’da bölgesel ürünler bal, arı ürünleri ve gıda geliştirme merkezi kuruyorum. Arıcılık Enstitüsü ile ortak çalışacağız. En çok bal bizde, fındık bizde. Bu ürünlere sahip çıkacağız. Fındıkla ilgili çalışmalarımız var. Fındık işlendiğinde gelirimiz kat ve kat artıyor. Onun için biz bu fındığın her evresinde bulunarak markalaştırmalıyız. Balla ilgili marka çalışması yapmalıyız. Bal Çalıştayı düzenleyeceğiz.  Fındıktan çikolata yapıyoruz.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim