GELECEK İÇİN YOL HARİTASI

Talip KOCAKOÇ / YENİDÖNEM

“Biz” anlayışıyla hareket edilen bir şehrin geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğini söyleyen Yavuz, hazırlanan kalkınma şablonlarının istişare içinde tek bir noktadan yönetilmesinin önemine vurgu yaptı. Kendin idari amiri Yavuz şu değerlendirmede bulundu:

“70 Bin Öğrencili Bir Üniversite Hayal Ediyorum”

“Ordu Kalkınma Planını sadece ekonomik kalkınma değil, erişilebilirlik, ulaşım, sosyal imkanlar gibi birçok alanda rekabeti ön plana çıkaran proje olarak görmeliyiz. Bu proje için bir şablon hazırladık. Katılımcılarla birlikte bu şablonu değerlendireceğiz. Mesela biz bu şehri bili şehri olarak da değerlendiriyoruz. Bilim şehri için 22 bin üniversiteli öğrenci yeterli değil bilim şehri için. 70 bin öğrencili bir üniversite hayal ediyorum ben Ordu için.”

“Her Kafadan Ayrı Ses Çıkarsa Bu Kenti Dizayn Edemeyiz”

Yavuz açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Önemli olan ne yapacağımızı bir yol haritasına döndürmek. Şehrin önceliklerinin herkes tarafından katılıp belirlendiği ve herkesin aynı şeyler söylediği bir ortamı hazırlamalıyız. Yoksa valiye göre ayrı, milletvekiline göre öncelik ayrı, basına göre ayrı… Her kafadan bir sesin çıktığı şehri dizayn etmek mümkün değil. O sebepten de bu kalkınma planı çalıştayını planlıyoruz. Kentin tüm ilgililerini bu çalıştaya davet edeceğiz. Hazırlanan raporlar doğrultusunda elimizde bir yol haritamız olacak. Kimse bu çıktılara duyarsız kalmayacak ve kalkınma için hazırlanan projeler hayata geçecek. Bana göre değil de bize göre derseniz bu şehir ileriye gider. Bu şehrin “biz” demeye ihtiyacı var.”

Editör: TE Bilişim