Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Ceren Özdemir 3 Aralık 2019 Salı akşamı Altınordu Zaferi Milli Mahallesi’nde evinin önünde bıçaklı saldırıya uğrayarak kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Polis Ceren Özdemir cinayeti ile ilgili kamera, teknik ve analiz çalışması neticesinde, cinayeti işlediği değerlendirilen kişiye Altınordu ilçesi otogar civarında ulaştı. Cinayet zanlısı Ö.A. yakalanma esnasında suç aleti bıçak ile 2 polis memurunu da hafif şekilde yaraladı.

Konuyla ilgili Ordu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada cinayet zanlısı Ö.A.’nın suçunu itiraf ettiği duyuruldu. 

Cinayet zanlısı Ö.A.’nın yapılan tahkikatında 14 yıl önce Ordu’da yine bir cinayet olayına karıştığı ve bir çocuğu öldürdüğü, 13 yıl boyunca güvenlik güçlerinden kaçtığı, 2018 yılında da hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı, 12 ayrı suç işlediği  ve 01.12.2019 tarihinde de hükümlü bulunduğu cezaevinden firar ettiği ortaya çıktı.

ceren özdemir cinayetinde ihmal iddiaları

Öte yandan CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel cinayet ile ilgili ihmallerin bulunduğunu belirterek sosyal medya hesabından Ordu Valisi Seddar Yavuz’u eleştirdi.

Cezaevi firarisi katil zanlısının cinayet saatine kadar elini kolunu sallayarak Ordu sokaklarında gezdiğini, daha önce cinayet ve bir çok olaya karıştığı bilinmesine rağmen Ordu kamuoyunun uyarılmadığını belirten CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, iki gündür kayıp olduğunu ve daha önce bir çocuğu öldürülmesine rağmen toplumun uyarılmadığını belirten Adıgüzel, cinayet olayında Ordu Valiliği’nin ihmali olduğunu iddia etti.

Ceren Özdemir cinayetini kısa sürede aydınlatan polis ekiplerine teşekkür edip, cinayet zanlısının yakalnması sırasında yaralanan 2 polis memuruna da acil şifalar dileyen Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:  “Bir çocuk cinayeti nedeniyle hükümlü olduğu hapisten 1 Aralık tarihinde kaçan zanlının cinayeti işlediği 3 Aralık tarihine kadar 48 saat süresince toplumu bu firardan haberdar etmeyerek bir seri katilin aramızda serbestçe dolaşmasına sebebiyet veren valiliği de görevini doğru dürüst yapmaya davet ediyorum. Toplumun bilgilendirilmemesine, "katilin kendisine yönelik arama faaliyetlerinden haberdar olmaması gerekçe gösterilemez. Çünkü hapisten kaçan bir zanlı zaten aranacaktır. Üstelik ikinci cinayeti sonrası bu sabahtan itibaren resmi tüm sosyal medyada vardır. Bu durum da bulunmasına engel olmamıştır. Belki bu durum daha erken yapılsaydı cinayet işlemek için sokağa çıkamaz ve eylemi bu kadar rahat gerçekleştiremezdi” dedi. Haber: Muzaffer ŞENSOY


 

Editör: TE Bilişim