OSKİ, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve geldiği günden bu yana Ordu’nun su alanında yarınlarını garanti altına alacak yatırımlara imza atmaya devam ediyor.

2,5 yıllık süre zarfında vatandaşların nitelikli suya kavuşması, yaşanması muhtemel kuraklığa karşı alınan önlemler, su alma yapılarının iyileştirilmesi ve sondaj kuyularının açılması gibi tarihi yatırımları hayata geçiren OSKİ, mevcut hatlarda yaşanan arızaların tespiti içinde yoğun bir çalışma yürütüyor.

6 MİLYON METREKÜP SU İSRAFI ÖNLENDİ

Himayesinde bulundurduğu son teknolojik araç ve gereçlerle kayıp ve kaçak kontrolleri gerçekleştiren OSKİ, bu çalışmalarla sonucunda 6 milyon metreküplük su kaybını önledi. OSKİ, kuraklık tehlikesinin yaşandığı bu dönemde yaptığı bu hayati çalışmalarla ayrıca 20 milyon TL tasarruf elde etti.

OSKİ GENEL MÜDÜRÜ MURAT US: “KAYIP-KAÇAK ORANINDA BÜYÜK AZALMA SAĞLANDI”

Altyapıda eski borulardan kaynaklı su kaybını önleyebilmek amacıyla başlatılan çalışmalar neticesinde bugüne kadar başarılı sonuçlar almaya başladıklarını altını çizen OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “2019 yılında yüzde 56’lar seviyesindeki sudaki kayıp-kaçak oranını azaltmaya başladık. Yapılan çalışmalar neticesinde bu oranı yüzde 36’lar seviyesine çektik. Hedefimiz bu oranı daha da aşağıya çekerek, ilimizi su israfından kurtarmak” dedi.

“YÜZEYE ÇIKMAYAN BİN 487 KAÇAK TESPİT EDİLDİ”

Kayıp-kaçakla mücadelede farklı teknolojik yöntemlerin kullanıldığını da vurgulayan OSKİ Genel Müdürü Murat Us, şöyle konuştu:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) olarak 19 ilçemizde kayıp-kaçak çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Farklı teknolojiler kullanarak yapılan denetimlerimizde şu ana kadar yüzeye çıkmayan ancak yer altına akan bin 487 kaçak su tespiti yaptık. Ekiplerimiz bu kaçaklara müdahale ederek büyük su kayıplarının önüne geçmiş oldu.”

“4 BİN 511 KAÇAK SU BAĞLANTISINA MÜDAHALE EDİLDİ”

Sadece yüzeye çıkmayan kaçak suya müdahale etmediklerine de dikkat çeken OSKİ Genel Müdürü Murat Us, şu bilgileri verdi:

“Ekiplerimiz 19 ilçemizde yaptığı denetimlerde şu ana kadar 4 bin 511 kaçak su bağlantısı tespit etmiş olup, bu bağlantıları keserek engellendi. Bu kaçak su bağlantılarından toplam 511 bin metreküplük su tasarrufu sağlanmış oldu. Ekiplerimiz aynı kararlılık ve gayretle çalışmalarını sürdürüyor.” Haber Merkezi ​

Editör: TE Bilişim