Avrupa Oyunları'nda 110 Milli Sporcu Mücadele Edecek

Beyaz Rusya’da 21-30 Haziran'da düzenlenecek olan 2. Avrupa Oyunları'nda milli sporcular 11 branşta madalya mücadelesi verecekler. Ordu Büyükşehir Belediyespor Kulübünün Fransız asıllı Türk vatandaşı Milli Judocusu Kayra Almira Sayit, Türkiye'yi kadınlar +78 kiloda temsil edecek. Türkiye, başkent Minsk'te düzenlenecek olan 2. Avrupa Oyunları'na 110 sporcuyla katılacak. Başkent Minsk'teki organizasyona 50 ülkeden 17 branşta toplamda 4 bin sporcunun yer alması beklenirken, 200 madalya sahiplerini bulacak.

Oyunlar Judo İçin Avrupa Şampiyonası Özelliğini Taşıyacak

Avrupa Oyunları, 2020 Tokyo Olimpiyatları için bazı spor dallarında eleme niteliği taşırken, bazılarında ise sıralama puanına katkı verecek. Milli sporcular; atıcılık, atletizm, badminton, 3x3 basketbol, bisiklet, boks, cimnastik, güreş, judo, kano, karate, masa tenisi, okçuluk ve sambo dallarında mücadele edecek. Okçuluk, atıcılık ve masa tenisinde 2020 Tokyo'ya doğrudan kota verecek oyunlar, badminton, erkekler boks ve judo için Avrupa Şampiyonası özelliğini taşıyacak.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'na Türkiye, 190 sporcuyla katılmış olup 6 altın, 4 gümüş ve 19 bronz madalya kazanmıştı. Ay-yıldızlılar genel sıralamada 14'üncü olmuştu.  

Editör: TE Bilişim