"İKİ DEVLET, BİR MİLLET"

Bakan Kirişci burada yaptığı konuşmada katılımcılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Kirişci, Türkiye ve Azerbaycan'ın "iki devlet, bir millet" ilkesi çerçevesinde güçlerini birleştirmesinin ve bunun bir sinerjiye dönüşmesinin konjonktürel ve zamansal olarak tam da yerinde olduğunu vurguladı.

Bakan Kirişci, "Güçlerin birleştirilmesini önemsiyorum. ATİB, 82 üyesiyle bu örnek duruşu sergileyen, bizim de dikkatle takip ettiğimiz, her daim katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduğumuz önemli bir yapıdır." dedi.

Pandemi ve diğer etkenler nedeniyle üretim ve tedarik zincirlerindeki sorunlara değinen Kirişci, "Geçmişte babasının çiftçi olduğundan bahsetmekten hicap duyan nesiller artık bugün tarım ve gıdanın en az milli güvenlik ve savunma kadar önemli ve ulusal güvenlik meselesi olduğunun farkına vardı." diye konuştu.

"PROJE SİZDEN, PROJEYE KATKI SAĞLAMAK BİZDEN"

Kirişci, "Krizlerin fırsata dönüştürülmesi lazım. Güçlerin birleştirilmesi, bunların bir platformla ortaya konulması, bu çerçevede hem Azerbaycan hem de Türkiye'ye katkı sağlayacak olması son derece önemli ve isabetli olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Azerbaycan'da daha fazla Türk iş adamının faaliyet göstermesini arzu ettiğini vurgulayan Kirişci, "Türkiye'nin 5. büyük bakanlığı sizlerin emrindedir. Proje sizden, projeye katkı sağlamak bizden." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk iş insanlarının Azerbaycanlı iş insanlarıyla 2004 yılında kurduğu ATİB'in 82 üyesi bulunuyor.

Bakan Kirişci, Bakü temasları kapsamında bir alışveriş merkezinde Türk markalarına ait mağazaların açılışına da katıldı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim