Altınordu’da araç lastiği satıcısı Erhan Gökbulut, sürücüleri araçlarına kış lastiği takmaları konusunda hem uyardı hem de kış lastiği hakkında bilgiler verdi; “ Biz müşterilerimize 1 Kasım ve 1 Aralık’ta kış lastiğinin takılması gerektiğini ve zorunlu olduğunu söylüyoruz. Bazı müşterilerimiz kar yağdığı zaman kar lastiği takılır mı takılmaz mı diye soruyorlar. Biz de müşterilerimize her zaman kar yağsa da yağmasa da kar lastiğini takmaları gerektiğini dile getirdik. Bazı sürücülerimiz kış lastiği takmadığı zaman yolda kalıyor, arabası ya kayma yapıyor ya da yolda kalıyor. Öncelikle sürücü kendi can güvenliği için kış lastiği takmalı. Kar lastiği takıp seyahate çıkan müşterilerimiz çok memnun, güvenliği var ve iyi yolculuk yapıyor sorunsuz bir yolculuk.”

Yüksek bölgelerde Kış lastiğine zincir takmakta önemli

Yüksek kesimlerde kış lastiğinin yanı sıra araçlara zincir de takılması önemli olduğunu vurgulayan Akbulut, “İl merkezlerinde zincir takılması şart değil ama yüksek kesimlerde hele de buzlanmanın olabileceği bölgelerde sürücülerimizin araç lastiğine zincir takması şart. Zincirin bir zararı da olmaz yüksek kesimlerde araç kullanan birisi için” diye konuştu.

Çoğu araç kış lastiği seçiyor

Bazı araçlar kış lastiği seçiyor, kaliteli lastikleri tercih edip almak önemli. Hem aracınız için hem de sizin can güvenliğiniz için. Özellikle de kış lastiklerinin dişi 8 milimdir. Artı özellikleri de vardır kış lastiğinin. Kış şartları adı altında M+S var 4 mevsim olarak bunun köylerde ve ilçelerde kullanılmasına faydası yoktur. Bu lastikler uzun yolculuklar için kullanılır. Haber: Sibel YILMAZ  

Editör: TE Bilişim