Türkiye ekonomisinin temel yapı taşlarından olan konut sektöründe kooperatifçiliğe olan ilgi daha da artmaya başladı. Konut kredilerinin tüketiciler için cazip fırsatlar sunduğuna değinen Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş,artan kira ve konut fiyatlarından dolayı insanların yapı kooperatifçiliğine yöneldiğini vurguladı.

144 KONUTLUK PROJE TESLİM EDİLDİ

Yeni nesil yapı kooperatifçiliğinin öncüsü olan Hava Kent Yapı Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Erkut Çavuş, “Hava Kent Yapı Kooperatifçiliği olarak 2017 yılında Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınma süreci ile başlayan konut açığını kapatmak amacı ile kurulduk. İlk olarak 144 konutluk projemizi tamamladık ve tapularımızı teslim ettik. Hava Kent olarak kooperatifçilik ve sosyal konut anlayışını da değiştirdik. Türkiye’de oluşan kooperatif ve sosyal konut algısının dışında yeni konseptlerde konutlar geliştirdik. Çağdaş mimari, kapalı otopark, sosyal donatıların yanı sıra doğal tuğla kaplama, gri su dönüşüm sistemleri, yerden ısıtma gibi ürünleri kooperatifimizin standartları haline getirdik. Aile tipi siteler yaparak, sosyal yaşam alanları bol olan Türk aile yaşam kültürüne uygun konutlar geliştirdik.” dedi.

Gelecek dönem projeleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çavuş şunları söyledi: “Yoğun talep alan kooperatif projelerimizin sonucunda yine Arnavutköy Taşoluk’ta 125 konuttan oluşan 2. projemize başlıyoruz. Bu projenin yanı sıra yine Arnavutköy Haraçı Mahallesi’nde 150 konut, Anadolu Yakası’nda Sancaktepe / SamandıraMevkii’nde 150 konut ve Tuzla / Aydınlı Mevkii’nde 120 konutluk projelerimize bu yıliçinde başlamayı planlıyoruz. Düşük peşinat ve taksit şartlarıile üyelerimize 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri ile konut üretiyoruz. Projemizde m² maliyetleri bugünün şartlarında 12 bin TL civarında.  Kooperatiften 1 kişi en fazla 2 daire sahibi olabiliyor, bu hem kooperatifi finansal olarak tabana yayarak sağlamlaştırırken aynı zamanda rantın önüne geçilmesini sağlıyor. Bu sayede gerçekten ev sahibi olmak isteyen insanlara fırsat sunuyoruz.”

BANKALARDAN KONUT KREDİSİ GARANTİLİ

Ödeme koşulları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çavuş, “Hava Kent olarak özel ve kamu bankalarıyla anlaşma imzaladık. Bu sayede hem kooperatif üyesini garanti altına alınıyor hem

de taksitli alımda kredi imkanı sunuluyor. Kooperatif ortağı devlet veya özel bankalardan piyasa oranları altında konut kredisi kullanıp 120 aya varan vade seçenekleri ile ödemelerini yapabiliyorlar.Proje finansmanıyla, kooperatif ortaklarına proje başlangıcından itibaren bankalar vasıtası ile piyasa faizlerinin çok altında ödeme koşullarıyla konut kredisi de kullandırabiliyoruz. Gelen yoğun talep üzerine İzmir, Muğla ve Ankara gibi şehirlerde de arsa geliştirmeye başladık. Yakın zamanda bu bölgelerimizde de konut projelerimizi başlatacağız.” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim