Ekonomiye ve iş gücüne katkıda bulunmak amacı ile bir araya gelen Ordulu kadınlar kooperatifleşerek üretime katılıyorlar. Bu kooperatiflerden sadece biri olan Ordu Kadın Emeği Kadın Girişimi İşletme Yönetim Kooperatifi de güçlerini birleştiren kadınlar arasında yer alıyor.

Ordu Kadın Emeği Kadın Girişimi İşletme Yönetim Kooperatifi, üretimlerini girişimcilere kapısı açık olan ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan DAVET Girişimcilik Merkezi’nde yapıyor. Büyükşehir Belediyesi sayesinde bu merkezi tamamen ücretsiz kullanan kadınlar, üretimlerini her geçen gün katlayarak iş gücüne katkıda bulunuyorlar.

“KADINLARIMIZIN ÇALIŞMALARINI HAYRANLIK İLE İZLİYORUM”

DAVET Girişimcilik Merkezinde bulunan Ordu Kadın Emeği Kadın Girişimi İşletme Yönetim Kooperatifi üyelerini ziyaret eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, üretim yapan kadınların her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.

Başkan Güler sözlerine şöyle devam etti:

“DAVET Merkezimizi kurduk. Bu merkez aynı zamanda üretimi destekliyor. Üretmeden tüketim olmuyor. Bu merkezi de ofis olarak kullanan kadınlarımızın çalışmalarını hayranlık ile izliyorum. Çok güzel ürünler üretmişler. Çok kabiliyetli kadınlarımız var. Emeklerinin ürünlere dönüşmüş olması bizleri son derece mutlu ediyor. Biz de desteklerimizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Kadınlarımızın çalışmaları mutlaka görülmesi gerekli.”

“HİLMİ GÜLER HER ZAMAN DESTEKÇİMİZ”

Kooperatif Kurucu Başkanı Nurşen Kocamanoğlu Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kendilerine büyük destek olduklarını belirterek teşekkürlerini iletti.

Kooperatif Başkanı Kocamanoğlu, “Türkiye’de ve Ordu’da yaygınlaşan kooperatifçilik sistemine yerel yönetimlerin desteğinin olduğu şu günlerde bizde ORKİ olarak Büyükşehir Belediyemizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çok desteği oldu. Şu anda Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı DAVET Girişimcilik Merkezinde kooperatifimize ait idari ofis olarak burada faaliyet göstermekteyiz. Bünyemizde kimya ve kozmetik ile ilgili yöre sabunu, bilhassa fındık yağı ve bentonit kili içeren yöre sabunu üretmekteyiz. Yine burada yöresel yiyecekler ve el sanatları üretimi atölyelerimiz de farklı ilçelerimizde kurulmaya devam etmekte. 8 kişi ile başladığımız bu yolda şimdi yaklaşık 200 kişiyi aşmış durumda. Bu yolda bize güvenen ve bizimle bu yola çıkan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kadınlarımız çalışmaktan ve üretmekten asla vazgeçmesinler” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim