Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde son yıllarda kültür balıkçılığına büyük yatırım yapılıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre en çok üretimi yapılan balık iç sularda alabalık, denizlerde ise levrek. Verilere göre iç sularda yapılan kültür balıkçılığı kapsamında 2009’da 75 bin 657 ton alabalık üretilirken 2018’de bu sayı 103 bin 192 tona yükseldi. Denizlerde yapılan balıkçıkta ise levrek üretimi 2009’da 46 bin 554 ton iken 2018’de 116 bin 915 tona yükseldi. İç su ve denizlerde yapılan toplam üretim miktarı 2009’da 158 bin 729 ton iken geçtiğimiz yıl 314 bin 537 tona yükselerek yaklaşık yüzde 100’lük bir artış yakaladı.  Haber: Canan TOPKAYA / BSHA

Editör: TE Bilişim