Kurbana son 5 gün kala kurbanlık satıcıları son günlerde satışların artacağını düşünüyor.

“HER BÜTÇEYE KURBANLIK MEVCUT”

Büyükbaş hayvan besicisi Erkan Kır, geçen seneye göre bu sene rağbetin az olduğunu belirterek, “Yaklaşık 15 yıldır bu işi yapıyorum. Vatandaşların rağbeti geçen seneye göre çok yok ancak fiyatlar geçen senekinden çok yüksek fiyatların yüksek olmasının sebebi de maliyetin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Geçen sene yemin çuvalı 120 liraydı şu an 330 lira. Samanı geçen sene bin liraya aldık fiyatı yüksek diyorduk şu anda 2 bin 500 lira. Bu da otomatik olarak hayvanların fiyatına da yansıyor. Vatandaş kurban kesebilir mi keser, hisse başı 3 bin lira ile 4 bin 500 arasında değişiyor o yüzden her bütçeye uygun kurbanlıklar da mevcut” diye konuştu.

“SATIŞLAR FİYAT OLARAK BEKLEDİĞİMİZ GİBİ TALEP AZ”

Fiyatların neredeyse 2 katına çıktığını ifade eden Erkan Kır, “Fiyatları geçen seneye oranla yüzde hesabı olarak değerlendirirsek geçen sene 50 liraya 1 kilo et verilirdi bu sene 110 liraya bir kilo et veriyoruz. Yani yüzde 120’ye kadar et kilo farkı oluyor. Toplamda 50 hayvanımız vardı birazını sattık tekrar aldık şimdi de aldıklarımızı satmaya çalışıyoruz. Satışlar fiyat olarak beklediğimiz gibi ama talep olarak biraz daha düşük” şeklinde konuştu.

Küçükbaş hayvan besicisi Cevdet Kır ise “Beklentimiz şu an iyi ufak tefek satışlar yapıyoruz. Üç aşağı beş yukarı gelenler ile anlaşıyoruz kurbanını alan gidiyor. Satışlarımız ilerleyen günlerde daha iyi olabilir. Geçen seneye göre bu sene biraz daha zayıf geçiyor satışlar. Bu sene fiyatlar pahalı olduğu için millet kurban için çekinceli oluyor. Hayvanlarımızı 2 bin 750 ile 3 bin 500 arasında fiyatlar ile satmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Tülin Vayni

Editör: TE Bilişim