“Türkiye de en çok dersine çalışan meslek grubu mali müşavirlerdir”

Açış konuşması yapan ve salonu dolduran meslektaşlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Oda Başkanı Bahadır Baş; “E-uygulamalar eğitimini kendi eğitmenimiz ile yapıyoruz ve bunun gururunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl Tesmer tarafından Sinop’tan Artvin’e kadar Bilirkişilik eğitimi vermiş bir bölge eğitmeni arkadaşımızdan yararlanacağız mutlaka beğendiğiniz güçlü yanları ve eleştireceğiniz yanları da olacaktır. Özellikle sizinle şunun paylaşmak istiyorum. 509 nolu tebliğ ile Radikal bir değişiklik geldi. Yayınlandığı tarihten itibaren aktif olarak olayın içindeyiz. 5 bin lirayı geçen en radikal değişiklik şu bütün faturalar e-arşiv fatura yani vergi mükelleflerinin birbirine düzenlediği KDV dahil 5 bin lirayı geçen e-arşiv faturalardır. Yine bir başka değişiklik e-arşiv faturanın kullanılma şekli ve özelliği artırıldı. 10 milyonluk limitler 5 milyon liraya indirildi. 5 milyonu geçen bütün mükellefler 1 Temmuz 2020 den itibaren e-fatura ve e-arşiv kullanılma zorunluluğu getirildi. Bu kullanılma zorunluluğu getirilen gruplara 01.01.2021 itibari ile de e-defter kullanılma zorunluluğu getirildi. Maliye Bakanlığı tebliğde her bölümün altına yazmış; kayıt dışı ile mücadele eylem planı kapsamında vergiye uyumun arttırıldığı vergi kayıp ve kaçağının çok olduğu sorun yaşayan firmaya sektöre e-defter, e-uygulamalar getirip 3 ay içinde uygulamasını isterim diyor

Yine bir önemli nokta daha elektronik olarak düzenlenen bu fatura da kayıt dışı tespit edersem bu faturanın iletilmesine izin vermem el koyarım diyor. Devlet her bir faturayı analiz etmeyi görmeyi ve bununla ilgili bir denetim fonksiyonu koymaya çalışıyor. Türkiye de en çok dersine çalışan meslek grubu mali müşavirlerdir. Mali müşavirler bu eğitimi istiyor ve kendi eğitmenimiz ile gerçekleştiriyoruz” dedi.

Oda Başkanı Bahadır Baş’ın konuşmasının ardından Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez tarafından ‘E-Fatura ve Özellikli Konular, E-Defter ve Özellikli Konular, E-Arşiv Fatura, Taslaktaki E-Arşiv 50.000 TL Fatura Sınırı, E-İrsaliyedeki Yeni Süreçler, E-Tebliğ Taslağındaki Yeni Uygulamalar, Taslaktaki E-Fatura ve E-Defter 5 Milyon Sınırı, E-Müstahsil Makbuzu ve E-SMM, E-Uygulamalar Muhafaza ve İbraz Yükümlülükleri, Defter Beyan Sistemi İle İlgili Güncel Değişiklikler” konularında sunum gerçekleştirdi.

Seminer sonrasında 13 yıldır      Ordu Mali Müşavirler Odası’na vermiş olduğu hizmetlerden dolayı oda personeli Lale Felek Gözükan’a plaket verildi. Plaketi Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel verdi. Ayrıca semineri veren Oda Sekreteri Mehmet Ender Sönmez’e de Oda Başkanı Bahadır Baş tarafından teşekkür plaketi verildi.

Editör: TE Bilişim