Büyükşehir Belediyesi hem şehircilik hem de kent estetiği alanında yaptığı çalışmalarla ilçelere değer katıyor. Her alanda yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi park, yeşil alan ve mesire alanı gibi sosyal yaşam alanlarının sayılarını da her geçen gün arttırıyor. Birçok ilçede olduğu gibi Altınordu ilçesinde de çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, Şahincili Mahallesi’nin ardından ilçenin hızla büyüyen ve gelişen mahallerinden Cumhuriyet Mahallesi’nde yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

DENİZ KIYISINDA 20 DÖNÜM ALANDA UYGULANACAK

Cumhuriyet Mahallesi’nde denize sıfır bir noktada çalışmaların başladığı mesire ve park alanı yaklaşık 20 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Ağaçlık bir alan içirişinde hayata geçirilen projede yürüyüş yolu, piknik masaları, çöp kovaları, çeşme, aydınlatma elemanları, çocuk oyun alanı, WC, satış büfesi ve çok amaçlı spor sahası yapılacak. Altyapısı ve fiziki imkânları tamamlanacak olan bu mesire alanı ile vatandaşlar artık geniş bir alanda deniz kıyısına yakın bir mekânda piknik yapabilme imkânına kavuşacak.

DAİRE BAŞKANI GÜNDOĞAR: “ALTINORDU’NUN SOSYAL HAYATINA HAREKETLİLİK KATACAK”

Hayata geçirilen proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı İzzet Gündoğar, projenin Altınordu’nun sosyal ve kültürel hayatına katkı vereceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in projeleri yakından takip ettiğini dile getiren ve büyük önem verdiğinin altını çizen Gündoğar şu bilgileri verdi:

“Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler Bakanımızın talimatlarıyla Altınordu ilçemizin Cumhuriyet Mahallesi’nde mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait imar planında yeşil alan olarak planlanan 20 dönümlük arazide, Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı olarak yeşil alanları, bisiklet yolu, yaya spor yolları, çok amaçlı açık spor sahası, çocuk oyun alanları, fitness alanları, aydınlatma sistemleri, lavabo ve kafeterya, park mobilyaları ve oturma alanları çalışmalarına başladık. Kısa sürede bitecek olan bu çalışma Altınordu ilçemizin sosyal ve kültürel hayatına hareketlilik katacak bir proje olacak. Bu muhteşem projenin gerçekleşmesinde emeği olan Ordu’muz için gece gündüz durmadan çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler Bakanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, Ordu’muza hayırlı olmasını diliyorum” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim