CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile Ordu ve Türkiye için sağlıkta çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı görüşme  ile ilgili detayları paylaştı.

 Adıgüzel açıklamasında şunları ifade etti:

“Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile Ordu’nun ve ülkemizin kimi sağlık konuları üzerine yaptığım görüşmede bazı konulardaki hassasiyetlerimizi ve bize gelen talepleri dillendirdim.

1 - Ordu şehir hastanesi ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Eskipazar’daki yer değil Üniversite arazisindeki yerin daha doğru bir yer olduğunu, burası bitirildikten sonra Ordu Devlet Hastanesi’nin kendi alanında ikinci bir yeni hastane planlamasının uygun olacağını ifade ettim. Edindiğim izlenim Ordu kamuoyunun da beklentisi doğrultusunda inşallah aklıselim galip gelecek.

2- Kamuda 4924 sayılı kanun kapsamında sözleşmeli çalışan hekimlerin durumunu sorduk. Sözleşmelerinin şimdilik yenileneceğini sonrasında ilave düzenlemeler planlandığını belirttiler.

3- Sınır dışı askeri harekâtlar kapsamında doğan ihtiyaçla Doğu ve Güneydoğu Bölgelerine görevlendirme ile giden hekimlerimizin yaşadığı sıkıntılar vardı. Hekimlerimiz yolluk ve konaklama giderlerini ceplerinden ödüyor. Görev yerine ulaşımda, konaklamada ve yolluk ödemelerinde belirsizlik nedeniyle mağduriyetler oluşmuştur. Bu konuda illere gönderilecek bir tebliğ ile durumun düzeltilebileceği ifade edildi.

4- Sağlık Bakanlığı kadroları için sınava giren ancak ucu ucuna barajın altında kalan vatandaşlarımızın bir talebi vardı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadrolarını kazanan kimi adayların aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’na başvuru yaptıkları bu şekilde iki kadroyu birden işgal ederek hem diğer başvuru sahiplerinin hak kaybına hem de kamuda hizmet açığına neden olduğu ifade edildi. Bu konuda kılavuzda bir düzenleme getirilerek farklı kurum kadrolarını kazananların Sağlık Bakanlığı’na başvuru yapamayacakları yönünde bir madde eklenmesini talep ettik. Bakan Yardımcısı konuya hak verdi ve konuyla ilgileneceğini ifade etti.”

Editör: TE Bilişim