Düzenlenen protokol imza törenine, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Türkiye Kızılay Derneği Ordu Şube Başkanı Birnur Fatma Enginyurt ve Türk Kızılayı Ordu Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Ünal Keskinoğlu katıldı.

Protokol kapsamında; Sağlık Bakanlığı´nın koordinasyonunda ülkenin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin gönüllü, bilinçli ve düzenli kan bağışçılarından karşılanması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müdürlüğe bağlı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okullarda eğitim verilmesi, öğretmen, veli ve öğrencilerin kan bağışına özendirilerek gönüllü olmaları amaçlandı. Ayrıca, İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine bağlı tüm okullarda görevli öğretmen ve öğrencilere kan bağışı hakkında eğitimler verilerek öğretmen, veli ve öğrencilerin günümüzde ve gelecekte düzenli kan bağışçısı olmalarının sağlanması amaçlanmakta.

İmza töreninde kan bağışının önemine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "kan bağışında bulunmanın, hem hastaların sağlığına kavuşması hem de donörlerin daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğitimciler olarak kan bağışlamanın toplumda farkındalık oluşmasına katkı sağlayacağı düşüncesiyle protokolün ilimize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Gönüllü kan bağışının önemi ve gerekliliği hakkındaki eğitimler Türk Kızılayı Ordu Kan Bağışı Merkezi bünyesinde görevli olan kan bağışçısı kazanım personeli ve doktorlar tarafından verilecektir. Haber Merkez

Editör: TE Bilişim