Altınordu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan tam donanımlı Mobil Sağlık Tarama aracı ile verilen hizmetler sayesinde kırsal bölgelerde yaşayan ve hastaneye gelmekte güçlük çeken başta dezavantajlı gruplar olmak üzere özellikle yaşlı, yatalak ve engelli vatandaşlara düzenli olarak temel sağlık hizmetleri sunularak, yaşam standartlarının yükseltilmesine katkı veriliyor

KANSER TARAMALARINDAN AŞILAMA FAALİYETLERİNE KADAR PEK ÇOK SAĞLIK HİZMETİ VATANDAŞLARIN AYAĞINA GÖTÜRÜLD

Başkan Aşkın Tören’in vatandaşların yaşam standardını yükseltecek politika ve yatırımlar kapsamında Altınordulu’ların sağlığının korunmasına yönelik olarak hayata geçirdiği Mobil sağlık tarama hizmeti ile kırsal mahallelerde en ücra köşelere kadar vatandaşlara ulaşan Altınordu Belediyesi, hastalıkların erken tanı ve teşhisinde de büyük kolaylık sağlıyor.

Salgın döneminde aşılama çalışmalarında da yer alan Mobil Sağlık Tarama Aracı son olarak Gerce, Ortaköy, Alisayvan, Bahariye, Aydınlık, Erenli ve Cumhuriyetköy Mahalleleri sakinlerinden oluşan geniş bir kitleye yerinde sağlık hizmeti sundu.

Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen programda; Kanser Taraması (Rahim Kanseri, Bağırsak Kanserİ), Fizyoterapist Danışmanlığı, Diyetisyen ve Beslenme Danışmanlığı (BKİ ölçümü), Tansiyon ve Kan Şekeri Ölçümü, Tüberküloz (Verem) bilgilendirmesi, Sigara Bırakma Danışmanlığı gibi toplum sağlığını ilgilendiren temel sağlık hizmetleri alanlarında sağlık hizmeti sunulan vatandaşların covid-19 aşıları da yapıldı.

HEM SAĞLIK CAMİASINDAN HEM DE VATANDAŞLARDAN BAŞKAN TÖREN’E TEŞEKKÜR

Sağlık taramasını bizzat yöneten ve gerçekleştirilen Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzman Doktor Fatih Aydın, sağlık taramasında Altınordu Belediyesinin destek ve katkıları ile kanser taramalarından aşılama faaliyetlerine kadar pek çok hizmetin birlikte sunulduğunu belirterek, “burada teknik ekipman konusunda Altınordu Belediyemizin bize çok büyük desteği oldu. Hem araç konusunda olsun hem çadırlarımız hem de diğer malzemeler konusunda olsun pek çok desteği oldu. Bu iş birliği içerisinde hem daha geniş bir kitleye ulaşmış olduk hem de sağlık çalışanlarımızın ihtiyaç duyduğu pek çok malzemeye ulaşıp daha kolay hizmet sağlamış olduk. Altınordu Belediye başkanımız Sayın Aşkın Tören’e ve Altınordu Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sağlık taramasında ekibiyle birlikte bizzat yer alan Altınordu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sedanur Yıldız ise, yaptığı açıklamada “Pandeminin yavaşlamasıyla birlikte normalleşme süreciyle sahada sağlık her yerde sloganıyla yaptığımız çalışmalara kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu noktada Altınordu Belediye Başkanımız Aşkın Tören’in bizlere vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sağlık tarama hizmetlerinin ayaklarına kadar gelmesinden çok memnun olduklarını belirten vatandaşlar da hizmetleri için Başkan Aşkın Tören ve Altınordu Belediyesine teşekkürlerini ilettiler. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim