Ziyaretçileri; Okul Müdürü Çiğdem Çolak, Branş Öğretmenleri İlhan Yılmaz, Sebahat Özyılmaz ve Hakan Yurttutan karşıladı. Öğrencilere Muhasebe Mesleği ve Meslekte Yaşanan Gelişmeler Anlatıldı.

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş; ‘‘Öncelikle bizleri buraya davet eden okul müdürü ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Genç arkadaşlarımıza muhasebe mesleğini anlatmak, bürolarda yapılan işlerle ilgili bilgi aktarmak beni çok heyecanlandırıyor. Bu mesleğin geleceğinde sizinki arkadaşlarımız yer alacaktır. İster Mali Müşavir olun. İster muhasebe çalışanı olun. Ülkemize hizmet edebilmek için muhasebecilik mesleğine sizlerin önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Hangi mesleği icra ederseniz edin bir tane altın kural vardır, önce iyi insan olmak gerekiyor. Çalışkan insan olmak gerekiyor.

Muhasebecilik mali müşavirlik mesleği çok önemli bir meslektir. Devletin bütçesinde yer alan vergi gelirlerinin tamamı biz mali müşavirler tarafından oluşturuyor. Türkiye’de yaklaşık yüz yirminin mali müşavir var. Bizlerin hazırladıkları beyanname ve bildirimlerle ile beraber devletimizin vergi gelirleri oluşturuluyor. Bu anlamda kamusal bir görev yapıyoruz. Devletle ile mükellef arasındaki köprü görevini üstleniyoruz.

Sizleri geleceğin Mali Müşavirleri, geleceğin nitelikli muhasebe aranan elemanları olarak görmek istiyoruz. Ara eleman değil aranan eleman olmalısınız. Bunun için çok çalışmalısınız. Hayatta çalışan çabalayan bir adım önde oluyor. Hayatınızda farkındalık yaratmalısınız ki sonuçlar sizleri sevindirsin. Hepinize başarılı bir öğrenim hayatı diliyorum. ’dedi.

Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel; ‘‘Ben Ticaret Meslek Lisesi mezunuyum. Teknoloji değişiyor, teknolojinin değişmesiyle birlikte de bu meslek ve eğitimlerde değişecektir. Dünya 4.0 yapay zekayı konuşuyor.. Bu hızlı değişim paralelinde sizlerinde değişmesi ve teknolojiye ayak uydurması gerekiyor. Zekâ ve bilgi çok önemlidir ama tembel olduktan sonra hiçbir anlamı yoktur. Zekâyla birlikte çalışmak, üretmek ve araştırmak gerekiyor. Bu anlamda herkesin kendisini disiplin, plan ve araştırma motivasyonlarıyla geliştirmesi gerekiyor. Muhasebe hayatın her alanında ihtiyaç olan bir meslektir. Zamanınızı iyi değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyorum.’’ Dedi

İstanbul Mali Müşavirler Odası Eğitmeni Yalçın Sütütemiz; İstanbul Mali Müşavirler Odası Eğitmeni Yalçın Sütütemiz; Siz şuanda hayatınızı inşa ediyorsunuz. Hayatınızı inşa ederken temellerinizi sağlam atarsanız üzerine çok şeyler koyabilirsiniz. Hayatınızı inşa etmenin bilinci ile eğitimlerinize çok önem verin. Bende sizler gibi İstanbul Fatih Ticaret lisesi mezunuyum. Sizlere naçizane tavsiyem staj yapmak için muhasebe bürolarını seçiniz. Muhasebe büroları hastanelerin acil servisi gibidir. Her vaka ile karşılaşıyorsunuz. Her meslekten bir şeyler öğreniyorsunuz oralarda. Ama muhasebe bürolarını da seçerken nitelikli bir muhasebe bürosunu seçiniz. Gittiğiniz yer sizlere bir değer katmıyorsa hemen ayrılın oradan. Sizler bu mesleği severek ve tutku ile yapacağınız her şey sizi başarıya götürecektir. Muhasebe mesleğini hiçbir zaman küçümsemeyin mesleğimiz dünyanın en keyifli mesleğidir. Bin kere dünyaya geleyim bin kere bu mesleği yaparım. Her şeyi severek yapın mesleğinizi hobi haline getirin. Beni bugün sizlerle buluşturan oda başkanım Bahadır Baş’a teşekkür ediyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim