Başkan Tomakin; “Müslüman Türk Milleti 1071 ‘de Malazgirt ‘te kefeni ile yola çıkan Sultan Alpaslan ‘ın başlattığı Anadolu sevdasını, Miryakefalon’da Anadolu’ya vurduğumuz Türk damgası yüreğimize ilay-i Kelimetullah davası ile işlenmiştir. Her bir vatan evladı dün olduğu gibi, bugünde yarın da aynı dava için Vatan uğruna, bayrak uğruna, toprak ve ezan uğruna şehit olmak için can atarak zaferden zafere koşacak  bizi Anadolu’dan  çıkarmaya çalışanlar  Türk milletini asla yenemeyeceklerdir” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti Dünya Lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve dik duruşu sayesinde bugün terör örgütlerine hiç olmadık kadar ağır darbe vuruluyor” diyen başkan Tomakin Türkiye’nin, milli savunma hamleleriyle caydırıcılık gücünü perçinleyerek bölgesinde ve dünyada etkin söz sahibi bir ülke olduğunu,  Suriye’de, Irak’ta, Libya’da  Müslüman coğrafyada yaşanan   savaş ve gözyaşlarının dinmesi için Türkiye, mazlum halkların gören gözü, işiten kulağı, tutan eli, haykıran sesi olduğunu söyledi.

Suriye’de yaşanan olaylara dikkat çeken Tomakin; “ Suriye üzerinde Türkiye ‘ye ayar vermeye çalışanlar, Türkiye’yi vekalet örgütlerle köşeye sıkıştırmak isteyenler bilmelidir ki dışarıdaki istilacılara, içerideki vesayetçilere karşı acımasız mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Suriye’de şanlı Ordumuzla destanlar yazmaya devam edeceğiz. Düşmanlarımız Çanakkale'yi yeniden yaşayacaklar. Kurtuluş mücadelesinin nasıl verildiğini bir kez daha görecekler, “Son mazlumun ahını alana, son zalime haddi bildirilene dek mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, düşmanlarının gözünün içine bakarak ve sözünün hakkını vererek haykırdığı gibi başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımız susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vurduramayacaksınız” dedi.

Tomakin açıklamasını şöyle tamamladı: “30 Ağustos Zafer Bayramını kutlarken Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin kahraman komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere , aziz vatanımızın bağımsızlığı için bir gonca gül misali toprağa düşen şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” 

Editör: TE Bilişim