Altınordu Belediyesi Meclis salonunda yapılan toplantı öncesi bir konuşma gerçekleştiren Başkan Tören, hem Altınordu Belediyesi’nin 36 ayını değerlendirdi hem de belediyenin yatırımları ve çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2022 BÜTÇESİNDE ASLAN PAYI YATIRIMLARA AYRILDI

Konuşmasının başında Altınordu Belediyesinin mali tabloları hakkında bilgeler veren Başkan Tören, geçen 36 ayda yakalanan başarıyı rakamlarla göz önüne serdi.

Başkan Aşkın Tören, tasarrufu ön planda tutan bakış açısı ile uyguladıkları sıkı para politikası ve mali disiplin sonucu Altınordu Belediyesinin bütçe dengeleri açısından bir başarı hikâyesi yazdığını söyledi.

Belediyenin döndürülemez durumdaki borç yükünden denk bütçeye ulaştığını ve dengelenen mali yapının ardından tasarruf bütçesinden yatırım bütçesine geçtiklerini belirten Başkan Tören 2022 Bütçesinde aslan payının yatırımlara ayrıldığını ifade etti.

“VİZYON PROJELERİMİZİ BİR BİR HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Alt ve üstyapı çalışmalarının 7/24 esaslı bir mesai ile sürdüğünü de belirten Başkan Tören “Şimdiye kadar birçok projenin alt yapısını gerçekleştirdik. Bundan sonra üst yapı inşası başlıyor ve kısa sürede özellikle istihdam odaklı projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Rekabet edebilir, modern bir şehir inşa etmek istediklerini söyleyen Başkan Tören, 1500 kişiye iş imkânı sağlayacak istihdam altyapısı için start verdiklerini belirtti. Bu ay içerisinde Ordu Tekstil Park projesinin ihaleye çıkacağını sözlerine ekleyen Başkan Tören:

“2022, yılı özellikle vizyon projelerimizin hayat geçtiği yıl olacak. Şehrimizde emek yoğun sektörün çok önemli yatırımlarından bir tanesi olduğunu gördüğümüz tekstil ile ilgili bir inisiyatif geliştirdik. Sanayi Teknoloji Bakanlığımızın da destekleriyle birlikte toplamda 1500 insanımızın istihdam edileceği bir yatırımı şehrimizle buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“AY IŞIĞI İSMİNİ YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Altınordu Belediyesinin şehre kazandıracağı spor kompleksleri, kreşler, kütüphaneler, E-Spor merkezi, sanat atölyeleri gibi birçok yatırım ve proje hakkında da bilgiler veren Başkan Tören, Ordu’nun kent hafızasında önemli bir yer tutan ‘Ay Işığı’ ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Ordu’da binlerce insanın evliliklerine tanıklık etmiş ‘Ay Işığı’ ismini yeniden yaşatmak istediklerini aktaran Başkan Tören, “Günün ihtiyaçlarına cevap verebilecek çok amaçlı salonların da içinde bulunduğu bir modern sanatlar merkezi içinde birçok fonksiyonu icra edecek ama daha önemlisi bir nikah sarayıyla insanımızın yaşamında en özel günlerinin programını bu anlama ve öneme yakışır müstesna bir mekânda yapılsın istiyoruz. Bunula ilgili adımlarımızı atmaya devam ediyoruz ve bu şehrin tarihi hafızasını yaşatmak adına Ay Işığı ile ilgili bir girişimimizin olduğunu söylemek isterim.

Şehrimize değer katacak, her kesimden insana dokunacak vizyon projelerimizle çocuk dostu, tarih dostu, kitap dostu, sanat ve kültür dostu, engelli dostu, çevre dostu, rekabet gücü yüksek, yaşanabilir, modern, üreten bir Altınordu için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Tören’in konuşmasından sonra gündeme geçildi. Meclis tarafından oylanan “Altınordu Belediyesi 2021 yılı idare faaliyet raporu” onaylandı.

Faaliyet raporuyla birlikte Denetim Komisyonu raporunun da görüşüldüğü toplantıda encümen üyeliklerine ve komisyonlara üye seçimleri de gerçekleştirildi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim