Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanlarının hazırladığı video gösterimi ile başlayan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Fakülte birincisi Erdem Yıldırım, “Bana bu sanatı bazen çeliğe su verir gibi, bazen bir çiçeği sular gibi, kimi zaman tatlı dil ve sitemleriyle, ama her zaman sabırla, yüce gönülleriyle öğreten, gelecek yıllar için hazırlayan, yüreğime bu sanatın sevgisini aşk, bilgelik ve incelikle dokuyan tüm hocalarıma ve her türlü desteği ile yanımda olan aileme teşekkür ediyorum. “dedi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, “Bu yıl Müzik bölümünün 6’ıncı, Türk Müziği bölümünün 5’inci ve Tiyatro bölümünün 4’üncü dönem mezunlarını vermenin onur ve sevincini yaşıyoruz. 2012 yılında kurulmuş bulunan Fakültemiz çok hızlı gelişerek 2016 yılında mükemmel bir binaya sahip olmuştur. Değerli veliler, dört yıl önce bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı artık sanat alanında yetişmiş birer meslek erbabı olarak size teslim ediyoruz. Sevgili gençler, artık yolun sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Kendinize ve mesleğinize saygılı olunuz. İnsanlık ve meslek onurunuzu daima koruyunuz. Vatanın her karış toprağı sizindir. Yolunuz aydın, bahtınız açık olsun.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, “Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Üniversitemizin ayrıcalıklı bir fakültesidir. Yetenekli olmak doğuştan gelen bir meziyet olduğundan sadece bilgi yeterli olmuyor. Öğrencilerimizi teorik ve pratik bilgilerle donatarak yeteneklerinin geliştirilmesine vesile olan hocalarımıza teşekkür ediyor, yetiştiren anne babalarına saygılar sunuyor; öğrencilerimize başarı, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir gelecek diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden derece ile mezun olan öğrencilere plaket verildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta fakülte birincisi Erdem Yıldırım’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan fakülte ikincisi Rasim Topal’a,

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener fakülte üçüncüsü Cansu Keskin’e plaketlerini verdi.

Tören, kendi bölümlerinde birinci olan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi, mezuniyet kütüğüne plaket plaket çakılmasıyla sona erdi.

Editör: TE Bilişim