Sayman konuya ilişkin şu açıklamalara yer verdi:

“Eğitim İş Olarak 2021/2022 eğitim öğretim yılında açılan ve açılacak olan (DYK) Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının sadece akademik derslerle belirli sınıflarla sınırlandırılmasını doğru bulmuyoruz. Bu uygulamanın bir buçuk yıl gibi uzun bir süre eğitim öğretim ortamından uzak kalan çocuklarımızın sosyal psikolojik ve akademik anlamda desteklenmesi için değiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

“OKULLARDA AKTİVİTELER AKADEMİK ÇALIŞMALAR KADAR ÖNEMLİDİR”

Öğrencilerimiz okulların kapalı kaldığı sürede akademik eğitimden uzak kaldıkları gibi sosyalleşme ortamından da uzak kaldılar. Eğitimin en önemli yapıtaşlarından olan kültürel, sportif ve sanatsal aktivitelerden uzak kalan çocuklarımızın sosyokültürel ihtiyaçlarının da karşılanması gerektiğinin önemle hatırlatıyoruz.  Hatta akademik dersler çevrimiçi olarak yapılmaya çalışılmış ama sosyal ve kültürel etkinlikler hiç yapılamamıştır. Yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın dingin, eleştirel düşünebilen, yaratıcı, sorgulayıcı ve sağlıklı bireyler olarak yetişebilmeleri için akademik dersler kadar sosyal ve kültürel etkinliklere de önem verilmelidir.

“KANUNDA BUNU DİYOR”

1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nda “Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek;” şeklinde hüküm altına alınan Türk Milli Eğitimi Sisteminin temel amacı göz önüne alınmalı ve okullarımızda sosyal ve kültürel etkinliklere ortam hazırlanmalıdır.  Bunun yollarından bir tanesi de DYK’nın tüm sınıf seviyelerine yayılması ve resim, müzik ve spor gibi alanları da kapsamasıdır.

“GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILMALI”

Eğitim İş 6. Dönem 1. Başkanlar Kurulunda da konu gündeme alınmış ve yeni eğitim öğretim yılında açılan DYK’ların, öğrencilerin ilgi, istek ve yeteneklerine göre talep edecekleri spor ve sanat içerikli dersleri de kapsayacak biçimde; görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi derslerinin de çocuklar için önemli olduğu unutulmayarak gerekli düzenlemenin yapılması MEB’ten istenmiştir.” Haber Merkezi

                                              

                                                                                                                     

Editör: TE Bilişim