Murat Doğan'ın sunumunu gerçekleştirdiği programda Ordu'nun sevilen sanatçıları; Gaye Aksu, Gurup Tek, Kenan Börekçi ve Damla Yıldırım sahne alarak etkinliğe katılanlara unutulmaz bir gün yaşattılar. 7'den 70'e Tekirdağ'dan Sakarya'ya kadar ne kadar Hisarcıklı varsa şölene katıldığı görüldü.

Dernek Başkanı Ahmet Toru ve Yönetimi tarafından her şeyin düşünüldüğü programda, gerek Kızılay Mobil Kan Bankası ve Lokma aracı gerekse özel hastanelerin açtıkları standlarla ağız ve diş sağlığından göz taramasına, acil hizmet ekibinden alternatif tıp alanına kadar birçok hastanenin standının da olması dikkat çekti.

Program da sadece büyükler değil çocuklar da düşünülmüştü. Çocuklar için eğlence alanı ve yarışmalar düzenlendi. Sandalye kapma yarışmasında dereceye girenlere verilen para ödüllerini çocukların Kızılay'a bağışlaması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Böylesi güzel bir günde Hisarcıklıları birçok üst düzey misafir de yalnız bırakmadı. Programa AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, AK Parti İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Atik, İzmit Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Sakarya Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Aybastı Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Güneysu, Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) Başkanı Sabri Çelebi, Aybastı Dernekler Federasyonu (AYDEF) Başkanı Ali Danış, Esenyurt Ordu Dernekler Federasyonu (ESOF) Başkanı Mustafa Gevrek, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile ulusal ve yerel basın katıldı.

Program Ağlık Yarışı ile devam etti. Birçok Hisarcıklı vatandaşın katıldığı ağalık yarışı 52 bin TL ile başladı. Uzun zamandır bunu almaya aht ettim diyerek rakiplerini teker teker eleyen Hayati Toru (Trafo) 76 bin 500 liraya yeni ağa oldu. Toru daha sonra kürsüye çıkarak bu fiyatı 80 bin TL olarak noktaladı.

KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK NESİLLERE TAŞIYORUZ

Şölende ilk olarak Dernek Başkanı Ahmet Toru ve dernek yönetim kurulu üyeleri etkinliği katılan hemşehrilerini ziyaret ederek 2 bin adet karanfil dağıttı. Dernek programı ile ilgili Aybastı Haber'e açıklanmalarda bulunan Başkan Toru, "200O'li yılların başından itibaren bugünkü gibi birçok etkinlik düzenleyerek gurbette ki üyelerimizi ve hemşehrilerimizi buluşturarak aralarındaki dostlukları pekiştirip yardımlaşmayı ve sağlamaktır. Yine bununla birlikte kültürümüzü korumak gelecek nesillere taşıyarak devam ettirmektir." dedi.

Organizasyon da emeği geçenlere de teşekkür eden Ahmet Toru," Bu vesile ile bugünkü organizasyon emek harcayan yönetim kurulu üyelerimize, Gençlik ve Kadın Kollarımıza, Şenliğimize katkı sunan Ağmıza, sponsorlarımıza ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Dernek başkanlığına seçileli kısa bir süre zarfı içinde bu kadar yapabildik. İnşaAllah önümüzdeki seni üzerine daha fazlasını koyacağımız ve burada daha çok şeyler anlatacağımız bir etkinlikte buluşmayı diliyorum. Ayriyeten uzaktan yakından alanımıza gelen tüm Hisarcıklı hemşehrilerime teşekkürler ediyor çeşitli nedenlerle gelemeyenlere de en kalbi duygularımla selamlarımı gönderiyorum." ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim