Ordu 121 km kıyı uzunluğuna sahip olan, su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı açısından oldukça uygun bir coğrafi konuma sahip konumda. Dolayısıyla su ürünleri yetiştiriciliği de aktif şekilde yapılmakta ve artmaya devam etmekte.
Ordu 2021 yılında su ürünleri yetiştiriciliğinin bir önceki yıla göre 45 oranında arttığının altını çizen İl Müdürü Yılmaz, “İlimiz, deniz sahasında Perşembe ve Altınordu İlçelerinde ağ kafeslerde alabalık (Türk Somonu) ve levrek balığı yetiştiriciliği yoğun olarak yapılmaktadır. Karada iç sularımızda ise genelde küçük aile işletmeciliği şeklinde alabalık üretim çiftlikleri bulunmaktadır. Deniz sahasında toplam 7 adet, iç sularımızda ise 24 adet balık üretim tesisi faaliyet göstermektedir. Bu tesislerden, 2020 yılında 3537 ton balık üretimi elde edilirken, 2021 yılında üretim 45 oranında artmış olup, toplam 5111 ton alabalık (Türk Somonu) ve levrek balığı üretimi gerçekleştirilmiştir. Üretimi yapılan balıklar genellikle büyük şehirlere toptan veya perakende olarak satılmaktadır. Ayrıca son 1-2 yıldır deniz sahasında Türk Somonu üretiminin artması ile birlikte ağ kafeslerden yurt dışına balık ihracatı da yapılmaktadır. Tüm bunların sonuncunda 2021 yılı içerisinde su ürünleri yetiştiriciliği sektöründen İlimiz ekonomisine yaklaşık 160 milyon TL gelir elde edilerek, katkı sağlanmıştır. 2022 yılında da iç su ve denizlerimizdeki balık üretimimizin artarak devam etmesi hedeflenmektedir." diyerek sözlerine son verdi. Haber Merkezi