Koğuş sisteminin artık Ordu merkezdeki hastanelerde kalmadığını belirten Türk Sağlık Sen Ordu şube Başkanı Fatih Galender Zengin, doktorların fiziki yetersizlikler nedeniyle Ordu ilini terk ettiğini iddia etti.

Hastaların yoğun bakımlarda yer bulunmayıp başka illere sevk edildiğini belirten Başkan Fatih Galender Zengin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:  “27.07.2016 tarihinde ihalesi yapılan ve yetersiz gerekçelerle ihalesi yer teslimine yakın iptal edilen 450 yatak Ordu Devlet Hastanesi görselleri eğer yapılsaydı şimdi son teknoloji her bakımdan en iyi standartlarda olan hastane 2000 araçlık katlı yer altı otoparkı dahil 100.000 m2 alana sahip olacaktı. Hala geç değil.

Ocak ayında yayınlanacak olan 2020 yatırım planına tekrardan alınırsa hemen yaklaşık maliyet güncellemesi yapılarak ihale kısa sürede yapılır hastaneye biran önce kavuşuruz.  Şehir Hastanesi olsa bile şuan için yalnızca imar planı çıktı. Herhangi bir proje ve ihale söz konusu değil. Yani olması çok uzun bir zaman alacaktır.”

Editör: TE Bilişim