Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın ve Yürütme Kurulu üyelerini kutlayan Vali Seddar Yavuz, Ordu’nun geleceğini çok parlak bir şehir olarak gördüğünü ve bunu da her fırsatta paylaştığını söyleyerek; ”Önemli olan ortak aklı, birlikte yönetimi gerçekleştirebilmek, şehrin menfaatlerini iyi savunabilmektir. Bunları gerçekleştirebilmek için de bir araya gelebilmek, gerçekten çok kıymetli bir husustur. Dolayısıyla istişare kültürünü, ortak aklı, birlikte yönetim anlayışını daha fazla geliştirmeye ihtiyacımız var. Aslında Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Genel olarak gelişmekte olan toplumların bir organizasyon sorunu bulunuyor. Birlikte hareket etme kapasitesini arttırdığınız ölçüde, hem şehir rekabetinde, hem de uluslararası rekabette bir adım öne geçme imkanımız oluyor. Valilik olarak, zaten tüm sivil toplum kuruluşları ile çok yakın bir ilişki kurmayı bir prensip haline getiriyoruz. Bunu yaparken de hiç kimsenin düşüncesine bakmıyoruz. Bütün derneklerin organizasyonlarına bugüne kadar ayırt etmeksizin katıldık” şeklinde konuştu.

Vali Yavuz; ”Bu yeni dönemde, hem ulusal, hem de uluslararası ölçekte tanınan, bilinen, güvenilen bir Büyükşehir Belediye Başkanının olması, bu şehir için bir avantaj. Önümüzdeki 5 yılı bu istişare kültürü ile geliştirebilirsek, çok iyi neticeler alacağımızı düşünüyorum. Anlaşmazlıkları değil de, anlaşabileceğimiz noktaları daha çok öne çıkarmak ve buradan bir netice almak önemlidir. Hepinizi tebrik ediyor, güzel, başarılı çalışmalar diliyorum. Bu faaliyetler sırasında bizim yapabileceğimiz bir şey olursa kapımızın, gönlümüzün açık olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ziyaretiniz vesilesiyle hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın ise ziyarette yaptığı konuşmada, Kent Konseyinin, sivil toplum örgütlerinin Kent Konseyi çatısı altında yoğunlaşıp kente yön vermek amacıyla kurulmuş kuruluşlar olduğunu belirterek; ”Biz de bu anlamda bu görevi 3 yıllığına üstlendik. Ordu’muzu daha güzel, daha yaşanır ya da daha iyi muhafaza edecek bir şehir haline valiliğimiz ve belediyemizle birlikte getireceğiz” dedi ve kabulünden dolayı Vali Seddar Yavuz’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim