Bakanlığın bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’na katılan Torun, komisyonda hazır bulunan bakana “Yıllardır Ordu yolları yılan hikâyesine döndü. Yıllardır yol yapım inşaatları bir türlü bitmiyor ve yıllardır halk yol projeleri dinliyor, bunlara ne zaman bir son vereceksiniz, halk ne zaman yollarına kavuşacak” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Torun ayrıca,   Ordu - Giresun Havalimanına diğer illerden yapılan uçuş sayısında herhangi bir planlı azalma olup olmadığını sordu. Torun, “Bu konuda neden bir açıklama yapmıyorsunuz? Halkın hem uçuş sayısının azaldığına hem de biletlerin pahalandığına dair yakınmaları var, bu konuda ne söyleyeceksiniz” dedi.

Her yıl biteceği söylenen ama bir türlü bitmeyen yolları var Ordu'nun.

  1. Ordu'da şehir içi trafik yükünü azaltacak ve olası trafik kazalarını engelleyecek olan ve uzunluğu 21.4 km’yi bulan Çevre Yolu yıllardır neden tamamlanamıyor?  Geçen yerel seçim öncesi Erdoğan Ordu’ya gelecek diye yaklaşık 10 kilometresi bölünmüş yol olarak geçici olarak trafiğe açılan bu yol ne zaman gerçek halini alacak?
  2. Karadeniz-Akdeniz yolu kapsamında bulunan Ordu-Mesudiye yolu da hala neden tamamlanamadı? 
  3. Ulubey-Gürgentepe-Gölköy yolu yapımı neden yıllardır sürüyor?
  4. Korgan ilçemizin dünyayla ilişkisi kesilmek mi isteniyor? Neden Niksar-Korgan ayrımı ve Kumru yolu tamamlanamadı? İslamdağ-Korgan yolu neden yıllardır öyle bekliyor?  
  5. Fatsa Çevre Yolu’nun neden yıllardır plandaki gibi sahilden içeriye alınmadı? Yıllardır çevre yolu yapılmadığı için sahilde olan kazaların önüne nasıl geçeceğiz?      
  6. Ordu – Kabadüz - Çambaşı yolu da yıllardır bekliyor.   Ordu’nun bir turizm şehri olduğunu biliyorsunuz. Ama en önemli turizm merkezine neden doğru düzgün bir ulaşım sağlayamıyorsunuz?
  7. Ünye Akkuş Niksar Yolu’nun ne olacak belli değil.  Bu yol hayalet yol olarak vaat olarak sunulmuş durumda ve her yıl ısıtılıp ısıtılıp milletin önüne konuyor.  Akkuş’un köylerle bağlantısı da oldukça kötü. Birçok büyük köyün yolu harap durumda. Köy yolları sorunu birçok köy için mevcut. Ordu büyükşehir ama büyükşehir sadece sorunları büyüttü. Bunlardan haberiniz var mı?

Editör: TE Bilişim