UR 2430 Bölge Federasyonu ve TEGV işbirliği ile yapılan antlaşma sonrası, ‘Atma Bağışla, Eğitime Destek Ol’ kampanyası adı altında elektronik atık toplanmaya başlandı. Ordu Rotary Kulübü iki aylık zaman için 200 kg yakın elektronik atık toplayarak ilgili birime gönderi.

Ordu Rotary Kulübü Başkanı Rtn. Hakan Çolak proje ve kampanya hakkında bilgi verdi. Rtn. Hakan Çolak, proje ile ilgili yaptığı açıklamada,“Atma Bağışla!” projemizin amacı bir yandan TEGV’e alternatif kaynak oluşturarak daha fazla çocuğumuzun nitelikli eğitimle buluşmasına katkı sağlarken diğer yandan e-atıkların çevreye verdiği zararı azaltarak sürdürülebilir çevre faaliyetlerini destek olmaktır.” Dedi.

Herkesin evinde, iş yerinde kullanmadığı ve çevreye olumsuz etki oluşturan atıkları, geri dönüştürerek, hem sürdürülebilir çevre hedeflerine hem de TEGV’deki çocukların nitelikli eğitimle desteklenmesine katkı sağlayabileceğini söyleyen Rt. Hakan Çolak, “Ev veya iş yerlerimizde bulunan masaüstü, dizüstü tablet bilgisayarlar, monitör ve televizyonlar, cep telefonları, yazıcı tarayıcı ve fotokopi makineleri, modem ve switch gibi ağ ürünleri, ütü, fön makinesi ve mutfak robotu gibi elektronik ev aletleri, her çeşit kablo ve adaptörler e-atık kapsamında değerlendirilebilir.” Dedi. Rt.Çolak, Geri dönüştürülemeyen ve bağış yapılamayan ürünleri ise cam ve ahşap ağırlıklı mobilya ve süs eşyaları, beyaz eşya (buzdolabı, çamaşır-bulaşık makinesi) lazer yazıcı tonerleri, akü ve piller olarak belitti.

Ordu Rotary Kulübü’nün topladığı 200 kg atığı 3 Ağustos 2020 tarihinde koliler halinde hazırlayarak ilgili birime gönderdiğini belirten Çolak, “bu kampanyanın yılsonuna kadar devam edeceğini, bu tür atıkları olan vatandaşların bizlere göndererek ayni zamanda eğitimevde destek olacaktır” diyerek, katkıda bulanan dostlara teşekkür etti. *Haber: Muzaffer ŞENSOY

                       

           

                                                                                                                     

                       

Editör: TE Bilişim