Gerçekleştirilen fener alayı yürüyüşüne Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra çok sayıda protokol üyesi katılırken Ordulu vatandaşlar da yürüyüşe büyük ilgi gösterdi.

Coşkulu bir kalabalıktan oluşan kortejin, Fidangör mevkiinden başlattığı yürüyüş, Köprübaşı mevkiinde sona erdi. Kortejde yer alanlar, Köprübaşı’nda düzenlenen halk oyunları ve mehter takımı gösterileri ile mini konser etkinliklerine de katıldı.

Köprübaşı mevkiinde düzenlenen etkinliklere katılanlara hitaben bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Ordu Valisi olarak, göreve başladığımız günden bu yana milli bayramların en güzel şekilde kutlanması için her türlü tedbiri alıyor ve uyguluyoruz. İşte bugün de bunlardan bir tanesi idrak ediyoruz. Artık Cumhuriyet bayramlarını meydanlara hapsetmeden, tüm vatandaşlarımızın katılımıyla yapmak istiyoruz. Çünkü bu bayram, 82 milyon vatan evladının bayramıdır. Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu’nun hatta tüm dünya mağdurlarının umut bağladığı ülke, Türkiye'dir. Çünkü, bizim bağımsızlık mücadelemiz aynı zamanda mağdur milletlere ışık olmuş, umut olmuştur. Aziz Türk Milleti, yüzyıl önce kurmuş oldukları tuzakları nasıl bozmuşsa, bugün de terör örgütlerinin küresel aktörlerle kurmuş oldukları tüm tuzakları başlarına geçirmektedir. Başta Suriye ve Akdeniz olmak üzere dimdik ayaktayız ve bunlara Türkiye'nin hiç bir çakıl taşını vermeyeceğiz. Bir ve beraber olacağız, kardeş olacağız ve tek bayrağımızı, tek vatanımızı koruyacağız. Tek bir davamız var, tek bir ülkümüz var. O da ay-yıldızlı al bayrağımız ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir” diye konuştu.

Konuşmanın ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterilerini sundu. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerde oluşan sanatçı topluluğu mini bir konser verdi.

Düzenlenen Fener Alayına ve Köprübaşı mevkiinde gerçekleştirilen etkinliklere, vatandaşlarımız da yoğun ilgi gösterdi ve katılım sağladı.

Editör: TE Bilişim