İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan İl Göç Kurulu ve İl İnsan Ticareti İle Mücadele Koordinasyon Komisyonu Toplantıları, Vali Yardımcısı Bayram Gale başkanlığında ilde bulunan kolluk kuvvetleri temsilcileri, ilgili daire müdürleri ile STK temsilcilerinin katıldı.

Toplantıda konuşan Bayram Gale ülkemizde bulunan Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi, Geçici Koruma sahibi ve İkamet İzni ile kalan yabancıların kanunlar çerçevesinde ikametinin sağlandığını belirterek, Ordu’da 6.500 civarında yabancı uyruklu kişinin bulunduğunu belirtti.

Yaptığımız toplantı ile ilimizde koordinasyon sağlanması gereken konularda komisyonunun etkin çalışmasını ve ilgili konularda Komisyona rapor sunulmasını, bu rapora istinaden çalışmaların sürdürülmesini ifade etti.

Toplantıda İl Göç İdaresi Müdürü Abdulkadir KATIRCIOĞLU tarafından, ilde Uluslararası Koruma, İkamet İzni ve Geçici Koruma kapsamında ikamet eden yabancılara dair istatistikleri, düzensiz göçmen verilerini ve yabancılara yönelik olarak yapılan uyum faaliyetlerini içeren detaylı bir sunum yapılarak, İnsan Ticareti ile mücadele kapsamında video gösterimi gerçekleştirildi. İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından komisyona 2021 yılı Dilencilik Raporu sunulmuştur.2022 yılında yapılan ilk toplantıda eğitim alanında yapılması gereken faaliyetler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu ve 13. İl Göç Kurulu toplantısına rapor sunulması kararı alındı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim