Türk Kadınlar Birliği Ordu Şubesi Başkanı Sümer Alkan çalışma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “çalışmalarından beklentimiz ulusal ve uluslararası yasal güvencelerimizin hayata geçirilmesine katkı verilmesidir.” Dedi.

35 İLDE ÇALIŞMA YAPILDI…

Alkan, “Türk Kadınlar Birliği , kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından son derece önemli ulusal ve uluslararası hukuki güvenceler sağlayan sözleşmeler ve mevzuatın yaygınlaştırılması, farkındalığın artırılması ve uygulanmasının sağlanması amacıyla, AB delegasyonunun desteğiyle, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneğinin de ortak olarak katkı verdiği “Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz” projesini 2020 yılının Ocak ayında başlattı. 35 ilde yürütülen proje faaliyetleri ile kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatımızın tanınırlığı ve uygulanmasını sağlamak için yereldeki aktörlerin farkındalığının artırılması, yasaların hayata geçirilmesini sağlayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanmakta.” Diye konuştu.

Alkan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bu kapsamda Ordu’da hak temelli çalışan kadın kuruluşlarının katılımıyla yürütülen izleme çalışmasında, Ordu Kadını Güçlendirme Derneği (ORKAGÜDER) Kalıp Yargılar ve Zararlı Uygulamalar temasında, Ordu Barosu Kadı Hakları Komisyonu ve Türk Kadınlar Birliği Ordu Şubesi, şiddet temasında, Ordu Eğitim Kültür Sanat Kadın Dayanışma Derneği (ESKAD) eğitim temasında izleme yaptılar. Bundan sonra da devam edecek olan izleme çalışmalarından beklentimiz ulusal ve uluslararası yasal güvencelerimizin hayata geçirilmesine katkı verilmesidir.

PROJE ARTI DEĞER KATACAK…

Proje kapsamındaki illerde bu amaca ulaşmak için gerçekleştirilen faaliyetler, ilgili kesimler ile iletişim ve işbirliğinin gelişmesini de sağlayacaktır. Öte yandan bu faaliyetler projenin uygulandığı diğer illerde olduğu gibi Ordu’da sivil toplum örgütlerinin kurum ve karar verme mekanizmalarıyla tanışmalarına vesile olacak, yeni işbirliklerinin oluşmasını sağlayacak ve katılımcılık açısından da bir artı değer katacaktır.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim