ORDU’DA 147 MAHALLE YOLU ULAŞIMA AÇILDIYurdun birçok noktasında devam eden kar yağışları Ordu’da da etkisini sürdürdü. Yoğun kar yağışlarının ardından kentin yüksek rakımlı bölgelerinde kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı. Kar yüksekliği bazı ilçelerde bir metre 80 santime ulaşırken, 13 ilçede bir metreyi aştı. İl genelindeki ortalama kar kalınlığı ise 110 cm olarak belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi, il genelinde etkili olan kar yağışları sonrası, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 464 araç ve iş makinesi 533 personelle 7/24 sahada çalışmalarını sürdürdü.

Kar yağışının gerçekleştiği mahalle ve grup yollarına müdahale eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, ulaşıma kapanan 147 mahalle ve grup yolunun tamamını ulaşıma açtı.

Ekiplerin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yollara müdahalesi sürerken hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasıyla birlikte oluşması muhtemel buzlanmalara karşı da tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi.

27 HASTA HASTANELERE ULAŞTIRILDI

Dün akşam saatlerinden itibaren yapılan karla mücadele çalışmaları kapsamında, Altınordu ilçesinde 2 hasta ve 1 cenaze, Akkuş İlçesinde 2 hasta, 5 diyaliz hastası ve 1 cenaze, Aybastı ilçesinde 2 cenaze, Çamaş ilçesinde 2 hasta ve 1 cenaze, Çaybaşı İlçesinde 2 hasta ve 1 cenaze, Fatsa İlçesinde 2 hasta ve 4 cenaze, Gölköy ilçesinde 2 hasta, Gürgentepe İlçesinde 1 hasta , İkizce ilçesinde 3 hasta ve 2 cenaze, Korgan ilçesinde 2 cenaze, Kumru İlçesi nde 1 cenaze, Mesudiye ilçesinde 3 hasta ve 1 cenaze, Ünye ilçesinde 4 hasta ve 6 cenazenin bulunduğu mahalle ve grup yollarına müdahale edildi.

Vatandaşların kar lastiği ve zincir olmayan araçlarla trafiğe çıkmaması istenirken karla mücadele talepleri için 444 10 52 Çağrı Merkezini ve ALO 153'ü 7/24 arayabilecekleri bildirildi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim