Ordu’nun Gülyalı ilçesinden olan ancak Sakarya’ya yerleşen, Anavatan Partisi döneminde Devlet, Orman, Gençlik ve Spor Bakanlıkları yapan Ersin Taranoğlu, baba ocağı olan Ordu’ya geliyor.

  1. Şubat Perşembe akşamı Ordu’ya gelecek olan eski Bakan Taranoğlu, geceyi Gülyalı’nın Alibey Mahallesi’ndeki baba evinde geçirecek. Yurt içi ve yurt dışında birçok merkezde kayak yapan Taranoğlu, Cuma günü de Çambaşı Kayak Merkezi’ne gidecek ve hafta sonunda burada kayak yapacak.

Ordu’daki baba ocağını ihmal etmeyen ve sık sık gelen Taranoğlu, buradaki fındık bahçesinde örnek bir projeyi hayata geçirdi. Bakanlık yaptığı dönemlerde Ordu’ya önemli hizmetlerde bulunan Taranoğlu, mütevazi bir kişiliğiyle tanınıyor.

Hürriyet Gazetesi’ne verdiği bir röportajda Taranoğlu, “Kayağı daha önceden yapıyordum. Ama sonradan Spor Bakanlığı’nın da katkısıyla tenis ve yürüyüşü ilerlettim. İtiraf edeyim tenise de şöyle başladım: Hülya Avşar benimle tenis oynamak istemişti, bilmediğim için bunu gerçekleştiremedik. Onun etkisiyle tenise başladım ama görevim doldu, o maçı bir daha yapamadık. Siyasetten sonra yelkene başladım. Ardından rüzgâr sörfü öğrendim. Tek yıldız Balık adam oldum. Paraşütle atlamaya başladım. Şimdi de motosiklet kullanma ve briç kursları alıyorum. Dağcılığım var.” demişti. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim