Gezinin ilk gününde; Dünyaya bir kere daha tek yürek olduğumuzu, vatanımızın bir parçasını bile düşmana bırakmayacağımızı kanıtlayan, tarihimizin en şanlı zaferlerinden birini kazandığımız ve binlerce şehit verdiğimiz yer Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Conkbayırı, Akbaş Şehitliği, Mecidiye Tabyası, Onbaşı Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Çanakkale Şehitlik Anıtı, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, ziyaret edildi.

Gezinin ikinci gününde; Uludağ’ın eteklerinde daracık sokakları, orijinal dokusunu yitirmemiş otantik evleri ve köy havasını koruyan atmosferiyle Cumalıkızık Köyünü ziyaret ederek başlandı. Sonra kentin tam merkezinde bulunan, Tophane Saat Kulesini, Orhan Gazi Türbesini, Osman Gazi Türbesini, Şehitler Anıtını Ulu Camii ve Yeşil Türbe Ziyaret Edildi. Bursa gezisinde Önceki Ordu Defterdarı Erol Pişkin ve Önceki Dönem Bursa Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez eşlik etti.

Gezinin üçüncü gününde; Eskişehir Havacılık Müzesini ziyaret ederek başlandı. Sonra Osmanlı değerlerini koruyan ve Osmanlı izlerini taşıyan kent; kıvrımlı yolları, çıkmaz sokakları, ahşap süslemeli bitişik düzenli cumbalı evleri ile geleneklerini ve tarihini günümüze kadar yaşatan ve özenle yaşatmaya devam eden Odunpazarı evlerini, Atlı han Çarşısını, Kurşunlu Külliyesini, Porsuk Çayını ve Kent Parkı ziyaret edildi. Eskişehir gezisinde Eskişehir Mali Müşavirler Odası Başkanı Neşet Ertoy eşlik etti.

Gezi hakkında açıklama yapan Oda Başkanı Bahadır Baş; “Bu gezimizde Gelibolu Yarımadası’nın insanın içini burkan, gözlerini yaşartan bir taraftan da Türk olduğundan gururlandıran bir havası var. Her Türk vatandaşının burayı gezip, buradaki havayı dokunup Çanakkale’de yaşananları herkesin görmesi lazım.  Her biri ayrı bir kahraman olan askerlerimiz sayesinde bugün gururla geziyoruz bu toprakları ve her birini şükranla anıyorum. Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatan bütün şehitlerimize selam olsun. Ruhları Şad, mekanları cennet olsun. Son üç yılda üç tanesi yurt dışı, üç tanesi yurt içi olmak üzere altı gezi düzenledik. Bu gezileri düzenlememizdeki asıl amacımız meslektaşlarımızın birkaç günde olsa muhasebe mesleğinin stresinden uzaklaştırmak. Ayrıca bu tür geziler ile mesleki dayanışmayı güçlendirmek istiyoruz. Birlik beraberlik içerisinde, güzel bir gezi gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Gezdiğimiz şehirler içerisinde en güzel mimarı ve şehir estetiğini bozmayan Avrupai ve yaşanabilir olan Eskişehir’i herkesin görmesi lazım. Geziye katılan tüm meslektaşlarıma ve teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim