Ülkemizde ve dünyada psikologların değeri ise oldukça büyük. Tarihsel bir arka plana sahip olmamakla birlikte 10 Mayıs  özellikle 2008den bu yana ülkemizde psikologlar günü olarak kutlanmakta. Özellikle son yıllarda bir hayli göz dolduran kutlamalar ve bir araya gelişlerle bugünü kutlamadaki amaç mesleği ve meslek elemanlarını güvence altına alacak meslek yasası için bilinçlendirme çalışmaları yapma, alanda yaşanılan zorlukları, hak ihlallerini, meslek kötüye kullanımlarını anlatma ve bu sorunlar için önlem alma, kamuoyu oluşturma, psikolog ünvanını muhafaza etme, meslek tanımına uygun şartlarda ve etik ilkelere göre çalışmayı sağlama ve bu çabayı anlatmayı amaçlıyor.

        Terapi ve ruh sağlığı danışmanlığına hem ilgi hem de ihtiyacın arttığı bu zaman diliminde psikologluk mesleği ve hizmet alan danışanlar ne yazık ki ülkemizde yasal düzenleme olmaması sebebiyle alan dışı istismara ciddi derecede maruz kalmaktadır. Temennimiz ulusal ve uluslararası standartlarda hizmet verilebilmesi için Psikologlar Meslek Yasasının bir an önce çıkması ve yürürlüğe girmesidir. Meslek yasası bağımsız çalışabilme, sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması ve kontrol edilmesi, özellikle psikolog ünvanının psikoloji lisans mezunu dışında kullanımının önlenmesi gibi durumlarda kontrolümüzü ve müdahale yetkimizi daha da artıracaktır.

Bu süreçte psikologlardan ruhsal destek almak isteyen vatandaşlarımızın özellikle hizmet adlıkları kişilerde Psikoloji Lisans mezuniyeti şartı aramaları ise önemli ve yerinde bir karar. Haber Merkezi

                                                                                             

                                                                  

Editör: TE Bilişim