Sadece ve sadece Ordu'da

Şelaleler şehri Ordu Derneği tarafından Çaybaşı İlküvez Cumaçayı'nın üzerinde bulunan 20'den fazla  şelalelerin olduğu vadi için hazırlanan "Şelale Yolu Projesi" dergi tarafından gündeme getirildi.

Konu ile ilgili sosyal medyasından bir açıklama yapan Şelaleler Şehri Ordu Dernek Başkanı Profesör Doktor Mehmet Yılmaz:

Ordu'yu her yönüyle markalaştırmaya ve tanıtıma devam ediyoruz. Bu "Şelaleler Yolu" bizim için önemli ve Türkiye'de olmayan bir proje. Dernek yönetimi olarak böyle bir karar aldık. Bir Şelale Yolu projesi yapalım diye dernek üyesi arkadaşlarımız da İpekyolu Şelaleleri'ni  uygun görünce projeyi İlküveze hazırladık.

6 ayda 6 proje.

Profesör Mehmet Yılmaz Şelaleler Şehri Ordu Projesi'ne başlayalı yaklaşık 6 ay oldu. 6 ayda 6 proje hazırladıklarını; bunlardan birincisinin "Şelaleler Şehri Ordu", ikincisinin "İpekyolu Şelaleleri", üçüncüsünün "Şelaleler Şehri Ordu'da Sonbahar", dördüncüsünün "Şelale Yolu", beşincisinin örneği 6'sında hazır. Önümüzdeki günlerde lansmanının yapılacağı "Şelaleler Mevsimi" olduğunu vurguladı.

309 şelale keşfettik, tescilledik.

Projenin 6 aydır  devam ettiğini ifade eden Profesör Doktor Mehmet Yılmaz:

 7 ayda 309 şelale keşfettik. En güzel tarafı da 19 ilçenin tamamında şelale olması ve Türkiye'de ilk ve tek olması.Binlerce şelale keşfedilmeyi bekliyor.

Muhtarlarımızdan, mahallelerimizden, Ordu'nun çeşitli yerlerinde yaşayan yurttaşlarımızdan gelen şelale fotoğraflarını görseniz hayran kalırsınız. Gidemediğimiz için, tescil edemediğimiz için envantere kayıt etmiyoruz ama önümüzdeki yıllarda binlerce şelalesini keşfetmiş olacağız. Ordu şelaleleri ile marka olacak. Ordu şelaleleri ile dünyada ve Türkiye'de tanınacak. 2023'te patlama bekliyoruz.

Projenin 2023'te biteceğini söyleyen Başkan Profesör  Mehmet Yılmaz:

2023'te Ordu'da çok şey değişecek. Özellikle tanınmış, markalaşmış bir Ordu olacak. Dolayısıyla turizm ve yatırım yapmak isteyenlerin önü açılmış olacak. Daha çok yatırımcı, daha çok turist gelecek. Şehre hareketlilik katacak, ivme katacak. İnsanlar huzur bulmaya Ordu'ya gelecek. Şelale sesi, su sesi dinlemek için orduya gelecek. Ordu ülkemizde ve dünyada hak ettiği yeri 2023'te projenin bitimiyle bulacak. Markalaşmış bir Ordu, tanınmış bir Ordu, herkesin bildiği huzurun başkenti Şelaleler Şehri Ordu diye anılacak. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim