Ordu Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Şube Müdürü Ayfer Oral Aydın ile birlikte 2. sınıftan 12. sınıfa kadar, öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin istifadelerine sunulan beceri temelli testler, tekrar testleri, sözel ve sayısal çalışma kitaplarının dağıtımının yapıldığı depoyu ziyaret ederek, yapılan dağıtımın son durumu hakkında bilgi aldı.

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan planlama doğrultusunda Ordu’ya gönderilen 161.259 adet beceri temelli sorular, örnek sorular ve çalışma sorularından oluşan kitaplar Destek Hizmetleri Şubesinde görev yapan personeller tarafından dağıtılmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ordu’ya gönderilen kaynak kitaplar, salgın süreci nedeniyle oluşan öğrenme kayıplarının tespit edilerek değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucuna göre eylem planlarının geliştirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Bu kapsamda, beceri temelli sorular, örnek sorular ve çalışma soruları ile öğrencilerin akademik becerilerinin gelişimlerinin desteklenmesi, tüm öğrencilere eşit öğrenme fırsatları sunulması, yardımcı kaynaklara erişimin kolaylaştırılması ve kaynak çeşitliliğinin artırılması hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca benimsenen ölçme ve değerlendirme faaliyetlerine ilişkin öğretmen, öğrenci, veli ve diğer tüm paydaşlarda farkındalık oluşturulmasına yönelik 2. sınıftan 12. sınıfa kadar bulunan öğrenci ve öğretmen sayısında beceri temelli testler, tekrar testleri, sözel ve sayısal çalışma kitapları 10 Ocak 2022 tarihine kadar dağıtımının yapılması planlanıyor. Haber: Süheyla BAYRAM

Editör: TE Bilişim