Millî Eğitim Bakanlığınca açıklanan program doğrultusunda 22-24 Kasım 2021 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen etkinlik ve törenler kapsamında 81 il temsilcisi öğretmen; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edildi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen yemek programına katılan öğretmenler, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile bir araya geldi.

Kumru Konaklı Boeing İlkokulu öğretmeni Caner Sarıoğlu ve Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Muhammet Aydın, Milli Eğitim Bakanlığının davetiyle TRT'de yayımlanan "Benim Hikayem" programına konuk oldular. Öğretmenler Günü'nde kendi hikayelerini anlatan öğretmenler mesleki başarılarından ve çalışmalarından söz ettiler.

24 Kasım Öğretmenler Günü programları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Zeka Vakfı ve TRT işbirliğinde gerçekleştirilen Kamu Spotu programı 24 Kasım Benim Hikayem programı için Türkiye'den fark oluşturan dört öğretmenden birisi olarak seçilen öğretmenlerin hikayesi 24 Kasım'da TRT EBA kanallarında milyonlarla buluşturuldu.

Konuşmasını 3 başlık altında toplayan Kumru Konaklı Boeing İlkokulu öğretmeni Caner Sarıoğlu ilk hikayesinin "çocuğu fark etmesiyle" ikinci hikayesinin "öğretmenliğini fark etmesiyle" ve üçüncü hikayesinin ise "çağı fark etmesiyle" başladığını belirtti.

Gerçek eğitimin çocuğu fark etmekle başladığını belirten öğretmen Sarıoğlu, öğretmenliğin tanımının değiştiğini, artık öğretmenin bilgiyi aktaran değil çocuğa öğrenmeyi öğreten kişi olması gerektiğini dile getirdi. Derslerin ise çağa uygun şekilde tasarlanıp çocukların yaratıcılıklarına, etkili iletişim kurmalarına, liderlik becerilerine, eleştirel düşünmelerine, problem çözmelerine, girişimciliklerinin gelişmesine katkıda bulunması gerektiğini söyledi.

ANKARA’DAN GELDİLER VARGELOĞLU’NU ZİYARET ETTİLER…

Millî Eğitim Bakanlığınca Ankara'da düzenlenen ve 81 ilden temsilci öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü tören ve programlarında Ordu’yu Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İngilizce Öğretmeni olarak görev yapan Muhammet Aydın temsil etti.

Küresel Öğretmen Ödülü yarışmasında dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına giren öğretmen Muhammet Aydın, Bakanlıkça düzenlenen programların ardından İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu' nu ziyaret ederek, bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyarette, bir süre sohbette bulunan Müdür Vargeloğlu, "İnsanlar; eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikimlerini değil aynı zamanda millî, manevi ve evrensel değerlerini de gelecek nesillere aktarırlar. Bizi biz yapan değerlerimizi, çocuklarımıza öğretmek zorundayız. Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için tüm eğitim yöneticilerimizin, okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin özverili ve fedakârca bir çalışma içerisinde olacağına inanıyorum. Bu vesileyle eğitimde mükemmelliği teşvik etmek amacıyla, öğretmenlere verilen Küresel Öğretmen Ödülü yarışmasında dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına giren öğretmenimiz Muhammet Aydın'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim