Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında Altınordu ve Fatsa ilçelerindeki Organize Sanayi Bölgesindeki Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürolarının açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye'de 255 sanayi bölgesinde gerçekleşen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri açılış programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nden katılımlarıyla tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Türkiye'de aynı anda açılışı gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri İrtibat Bürolarının toplu açılış törenine, İl Millî Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde katıldı.

Organize Sanayi Bölgelerinde Mesleki Eğitim Meslek programı uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu'nun İlimiz Altınordu ilçesindeki açılışına Altınordu Kaymakam Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Avni Günay, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Murat Şimşek, Ordu Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Şube Müdürü Seçkin Hamza, Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi okul müdürleri, mesleki eğitim merkezi müdürü ve öğretmenler katıldı.

Ordu’da bir diğeri Fatsa ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri İrtibat Bürosu açılış programına ise Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Fahri Zaimoğlu, Fatsa İlçe Millî Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, kurum amirleri, STK temsilcileri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

İl Millî Eğitim Müdür Vekili Avni Günay, katıldığı Altınordu'daki açılış programında, Altınordu ve Fatsa'da açılışı gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını temennisinde bulunarak, büroların açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü" gereğince organize sanayi bölgesi ile en az bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ya da Mesleki Eğitim Merkeziyle eşleştirilmesi, bu okullar bünyesinde "Mesleki Eğitim Merkezi Programı (MEMP)" açılması amaçlandı.

Meslek sahibi olmak isteyen herkes, yaş sınırlaması olmadan ve sadece ortaokul veya imam hatip ortaokulu mezunu olması ön şartıyla, Mesleki Eğitim Merkezlerine başvuru yaparak istediği bir alanda mesleki eğitim alabilmekte. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim