Geçtiğimiz hafta boyunca etkisini gösteren yoğun yağışlar; Ünye, Akkuş, İkizce ve Çaybaşı ilçeleri başta olmak üzere, Ordu’nun birçok noktasında su baskını ve sel olayları meydana getirmişti. Tahribata uğrayan üstyapılar ile birlikte altyapının da zarar gördüğü bölgelere OSKİ ekipleri hafta sonu da mesai harcayarak müdahalede bulundu.

ÜNYE İLÇESİNDEKİ KANALİZASYON HATLARI TEMİZLENDİ

Yoğun yağışların sahil kesiminde en etkili olduğu Ünye ilçesinde kanalizasyon hatları vidanjör ve diğer çekim araçlarıyla temizlendi. Ayrıca su basan ev ve iş yerleri ile Organize Sanayi bölgesinde mağdur olan esnafların da yardımına gidildi. Su basan yerlere müdahale edilerek hayatın normale dönmesi sağlandı.

İKİZCE İLÇESİ SU ALMA YAPISINA MÜDAHALE EDİLDİ

Yoğun yağış ve beraberinde selin getirdiği malzemelerde tıkanan İkizce ilçesi Başönü Su Alma Yapısı ekiplerin anında müdahalesi ile açıldı. İkizce İlçesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan su alma yapısının temizliğinin ardından isale hatlarına tekrar su verilmeye başlandı.

ÇAYBAŞI İLÇESİNDE HASAR GÖREN KESON KUYULAR ONARILIYOR

Aşırı yağışlara bağlı olarak en fazla zarar gören ilçelerden biri de Çaybaşı ilçesi oldu. İlçe merkezi ile birlikte 8 mahallenin de içme suyu iletimini sağlayan keson kuyular, dere seviyesinin yükselmesinin ardından su altında kaldı. Ekipler suyun çekilmesinin ardından hemen çalışmalara başlayarak pompaların tekrar sağlıklı bir şekilde çalışması için faaliyetlerini sürdürüyor.

AKKUŞ İLÇESİNDE SU ALMA YAPISI TEMİZLENDİ

Akkuş ilçesi ile Ünye’nin bir bölümüne içme suyu ihtiyacını sağlayan Pelitliyatak Su Alma Yapısı ekiplerin yoğun uğraşları sonucunda temizlendi ve bölge halkına tekrar içme suyu temin edilmeye başlandı.

Editör: TE Bilişim