Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Giresun kalite fındığı 17, levant kalite fındığın kilogramını 16,5 TL’den açıklamasına rağmen Ordu ve Fatsa Ticaret Borsası’nın yeni sezonda tabelasını 15 TL’den açmasının yankıları sürüyor. Hem siyasilerden, hem sivil toplum örgütlerinden hem de üreticilerden büyük tepki alan Ordu Ticaret Borsası protestoya sahne oldu. Ordu Ticaret Borsası önünde bir araya sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasiler ve partililer Ticaret Borsası’nın sezonu 15 TL’den açmasına tepki gösterdi. Sırasıyla Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz ve MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt konuşma yaparak Ordu Ticaret Borsası yetkililerine sert tepki gösterdi. “Üreticinin hakkını yedirmeyiz” diyen konuşmacılar Ordu Ticaret Borsası ve Fatsa Ticaret Borsası’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Giresun kalite fındığı 17, levant kalite fındığı 16,5 TL’den açıklamasına rağmen yeni sezon tabelasını 15 TL’den açmasını eleştirdi.

Ordu Ticaret Borsası önünde basın açıklaması yapan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt; “pazartesi günü bu tabelaya 15 lira yazan ve üreticinin hakkını gasp etmeye çalışan zihniyete haddini bildirmek için burada toplandık” dedi.

“hangi tüccar 15 tl’den fındık aldı?”

"Bir saat evvel Ünye'de Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 54 randıman fındığı 18 liradan satın alırken, bu tabelaya 15 lira nasıl yazıldı?" sorusunu yönelten Milletvekili Cemal Enginyurt; "Ordu ve Fatsa Ticaret Borsası başkanlarına dün akşam televizyonda bir soru sordum, bu fındığı 15 liraya kim aldı diye. Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman'a ve Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi'ye soruyorum, adamsanız namusunuz şerefiniz haysiyetiniz üzerine çıkın deyin ki, şu tüccar 15 liradan fındık aldı, biz de tabelaya yazdık deyin. Manavda bile fındık 16 lirayken 15 lira yazanlara lanet olsun" diye konuştu.      

Cemal Enginyurt; "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, fındık taban fiyatına 16,5 lira diyerek ve fiyatı Temmuz ayı bitmeden açıklayarak 8 milyon üreticinin alın terini teslim etmişken, Cumhurbaşkanımızdan Allah bin defa razı olsun, Ordu ve Fatsa Ticaret Borsası Cumhurbaşkanımıza da ihanet etmiştir. Bunlar birilerine hizmet ediyorlar. Şimdi diyecekler ki, 'MHP siyaset yapıyor, onun için borsanın önüne geldi, böyle bir tavır sergiliyorlar"  değerlendirmesinde bulundu.

“milletin hakkını yedirmemeye yemin ettik”

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman ile Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi'ye seslenen Enginyurt, "Siz bu 15 lirayı nasıl yazdınız? Bu millete açıklayın" ifadelerini kullandı.

Ne fındık tüccarının ne de ihracatçının düşmanı olmadıklarını dile getiren Milletvekili Enginyurt, bu milletin hakkını yedirmemeye yemin ettiklerini ve Allah'ın izniyle de yedirmeyeceklerini vurguladı.

“ORDU VE FATSA BORSALARINA DA KAYYUM ATANSIN”

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atandığını hatırlatan MHP’li Enginyurt, "Allah sizden bin kere razı olsun. Vatan hainlerine, bölücülere gereken dersi verdiniz. Bu Ziver Kahraman da, Ali Feyzioğlu da millete ihanet etmiştir, Ordu ve Fatsa Borsalarına da kayyum atansın." şeklinde konuştu.

Ordulunun hakkını yedirmeyeceğini ve bunun herkese ders olması gerektiğini aktaran Enginyurt, şöyle konuştu: "Baronlar, ağababaları, fındık simsarları, İtalya'nın Ferrero denen kan emicisi, biz burada oldukça bu fındığı size yedirmeyeceğiz. Ya adam gibi bu milletin hakkını yermez, korursunuz, bu millete hizmet edersiniz ya da biz karşınızda dururuz. Ferrero firmasını uyarıyorum, bugün borsanın önünde binlerce Ordulu bir araya geldik. Ferrero, fındığımızla oynama, en kısa zamanda Trabzon'da Ferrero'nun önünde on binlerce insan buluşmaya yemin eder ve Ferroro'yu sana dar ederiz, Allah'ın izniyle."

Konuşmasının ardından topluluk adına MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt OTB’nin fındık fiyatını yazdığı tabelanın önüne siyah çelenk koydu. Polisin de güvenlik önlemi aldığı protestoda topluluk olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim