Törene, Vali Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof.Dr. Ali Akdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, OTSO Başkanı Servet Şahin, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, ilçe oda ve borsa başkanları ve işadamları katıldı.



Ordu Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası açılış kurdelesinin kesilmesi ve yeni binanın gezilmesinin ardından Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret Borsası Müşterek Toplantısı ve Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Törenine katıldı.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret Borsası Müşterek Toplantısı ve Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”Dünya üzerinde en kıymetli insanlar girişimcilerdir ve bunun farkına vardığımızı da hatırlatmak, söylemek isterim. Daha önce bir Vali bir işadamı ile biryere gitse 'bunlar niye bir araya geldi' diye düşünülürdü. Şimdi dünyadaki bütün devlet başkanları yanlarında işadamlarını götürürler ve iş bağlantısı kurarlar. Valilerimizin de diğer kamu yöneticilerimizin de işadamlarımızla içiçe olması fevkalade önemlidir diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye, sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştirdi. Bu devrimin içinde olanlar bunun farkına varmadı. Yapacağımız çok şey var. Aziz Türk Milleti, dünyadaki son evrensel ve emperyal imparatorluğun sahibidir. Dolayısıyla bugünkü büyüklüğümüz, bu çalışmamız da bize yetmez. Daha fazla üretmeliyiz. Bizim düşünen, üreten, hakkı söyleyebilen insanlara ihtiyacımız var. Ordu şehri olarak, on yıl içinde Giresun'la beraber iyi işbirliği yaparsak, Karadeniz'deki en güçlü şehir olma yolundadır. Ordu'da daha çok sanayi konuşmamız lazım. En az 30 bin kişinin OSB'lerde çalışabileceği imkanlar yaratmalıyız. Sanayisiz bir Ordu'nun geleceğini kuramazsınız. O yüzden OSB'leri süratle tamamlamamız gerekiyor. Daha fazla bir arada olalım, birbirimizi sevelim, birlikte çalışalım. Daha başarılı oluruz” diye konuştu.



AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız yaptığı konuşmada, ”Bugün, bir birlikteliğin güzel örneğini veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ordu’ya verdiği değeri birkez daha hatırlatmak istiyorum” dedi ve Ordu-Samsun arası hızlı tren yapımının programa alındığını da sözlerine ekledi.



Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Ordu'yu yeni keşfediyorum. Bu kadar güzel bir şehir olduğunu, tarihi eserlerini, zenginliklerini, yeni kaya mezarlarını, kanyonlarını gördük. Ordu'da bir Efes çıkıyor. Ordu'yu dört mevsime göre hazırlıyoruz. Odalar ve Borsalar Birliğinden tekno park istiyoruz. Bunu birlikte yapalım” diye konuştu.

OTSO Başkanı Servet Şahin konuşmasında, "Ordu'ya ve siz değerli üyelerimize daha iyi hizmet sunabilmek için yeni hizmet binamızın açılışını gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Odamız mesleki eğitimde Altınordu ilçemizdeki fiziki alan yetersizliğini ortadan kaldırmak için girişimlerde bulunmuş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin destek ve katkılarıyla 64 derslik ve 200 kişilik pansiyondan oluşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilimize kazandırılmıştır. Odamız, 7 milyon dolarlık proje üretmiş, birçok projeye ortak olmuş, ilimiz ekonomisine katkılarda bulunmuştur” derken, Borsa Başkanı Ziver Kahraman ise, “Ordu yıllarca barındırdığı potansiyeli kullanmak ve ifade etmek adına çok fazla imkan bulamadı. Ancak, birçok olumsuzluk değişmektedir. Ordu, müthiş bir değişim ve sıçramaya hazırlanmaktadır ve yatırımcılar için bir cazibe merkezi olacaktır” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin fındık bahçesi Ordu’da, aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ordu, müthiş bir doğaya sahip. Yeşil ve mavinin en güzel buluştuğu yerlerin başında geliyor. Türkiye’nin fındık üretim merkezi ve fındığın yarısını Ordu sağlıyor. Ordu ayrıca fındığa değer de katıyor. Birçok çikolata ürünü burada üretiliyor. İnşallah Ordu bu alanda da yeni bir çığır açacak” diyerek, konuşmasına başlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ordu-Giresun Havaalanı, hem Ordu’ya, hem Giresun’a müthiş bir değer kattı. Şimdi sıra karayolu, demiryolu ve denizyolunda. Ordu’dan başlayan Karadeniz-Akdeniz yolunun tamamlanmasıyla, Ordu yalnızca Akdeniz’e değil, Ortadoğu pazarına da bağlanmış olacak. Ordu, aynı zamanda yeni bir limana da ihtiyaç duyuyor. 2 OSB’miz var, 3.sü için de çalışmalar devam ediyor. Kısacası Ordu her şeyin en güzelini hak ediyor. İşte bu yüzden biz de Ordu için üzerimize düşeni yapıyoruz. TOBB olarak burada 32 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ ile Motor Atölyesi’ yaptık. Ordu Merkezde bulunan eski Altınordu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi buraya taşınacak. Bir dahaki gelişimizde açılışını da yapacaz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ordu ekonomisine katkı sağlayan iş insanlarına Vali Seddar Yavuz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer protokol mensupları tarafından plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilişim