Sosyal Tesislerde özel öğrenciler için organize edilen yemek programına Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi de katıldı.
 Yemek öncesi Kaymakam Ömer Lütfi Yaran ve Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar özel öğrencilerin masalarını dolaşarak tek tek selamlaştı. İki özel öğrenci Emniyet Müdürü Tolga Sipahi’nin telsizine büyük ilgi gösterdiler. Müdür Sipahi özel Çocukların telsizle konuşmalarına fırsat tanıdı.

“DEVLETİMİZ  TÜM İMKANLARINI SEFERBER ETMEKTEDİR”

Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar programda yaptığı konuşmada, “Engelli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırmak ve sosyal hayatın bir parçası kılmak amacıyla, devletimiz  tüm imkanlarını seferber etmekte olup biz de üzerimize düşen görevi titizlikle sürdürmekteyiz. Her birey bir engelli adayıdır, bu anlamda insanlar empati yapıp düşünmesi gerekmektedir. İnsanları farklı sınıflandırmalara tabi tutmanın, ötekileştirmenin, engelli-engelsiz gibi ayrım yapmanın yaşamı zorlaştırmaktan başka bir işe yaramadığını da ifade etmek isterim. Engellilerimizin yaşam şartlarının iyileştirilmesi, toplum hayatında varlık gösterebilmeleri, önlerindeki engellerin kaldırılması, kendilerini ifade edebilmeleri şüphesiz tüm toplumu güçlendirir. Yerel yönetimler olarak engelli vatandaşlarımızın herkes gibi haklarını kullanabilmeleri, bizlerin asli görevidir.” dedi.
 


BİZİM GÜNÜMÜZ HEP EĞLENCELİ GEÇİYOR
Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Sami Yücel Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Veysel Cengiz, “Eğlenceli farklı bir gün yaşadık, mutluyuz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde olmaktan mutluyuz başta Belediye Başkanımız olmak üzere teşekkür ederiz. Biz Sami Yücel özel eğitim ailesi olarak çocuklarımız öğretmenlerimiz ve Ailelerimiz burada çok güzel bir gün geçirdik. Bizim okulda derslerimiz her gün normalde zaten hep böyle eğlenceli geçiyor. Bu yüzden herkese teşekkür ediyoruz çocuklarımızın güveni özgüvenleri gelişsin istiyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim