Kent merkezinde başlayan yağmur yaklaşık 3 saat etkili oldu. Yağmur nedeniyle yol güzergahları başta olmak üzere birçok bina ve işyerlerini de su bastı.

Giresun’da etkisini gösteren yağış gece saat 04.20 sıralarında başladı. Gök gürültülü yağan sağanak yağış sırasında, art arda çakan şimşek ve yıldırımlar ise geceyi gündüze çevirdi. Sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Şehirde etkili olan yağış sabah saat 07.20 sıralarında durdu. Yaklaşık 3 saat etkili olan yağış sonrası alınan verilere göre metrekareye yaklaşık 70 kilogram yağış düştü.

Giresun Belediyesi sabahın erken saatlerinde su baskınlarına ve hayatı olumsuz etkileyen bölgelere müdahale etmek için Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü personellerinden oluşan 10 farkı ekip kurdu. Yapılan çalışmalara İktisat Müdürlüğüne bağlı Trafik Zabıta Ekipleri de trafiğin sağlıklı bir şekilde sağlanması için dahil oldu. Şehrin doğusundan, batısına tüm mahalle, cadde ve sokaklarda yağışın meydana getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak için, ekipler tarafından hummalı bir çalışma yürütülmeye başlandı.

Su baskınlarının yaşandığı bölgelere ekipler müdahale ederek, olumsuzlukları ortadan kaldırmak için yoğun çalışma yürüttü. Ekipler acil hazırlanan çalışma programı ile birlikte ana yol ve ara yollardaki tıkanan rögar ve yağmur suyu kanallarını açtı. Dere yataklarındaki meydana gelen tıkanmalara müdahale edildi. Yollarda da benzer görüntüler ortaya çıktı. Yağış nedeniyle yol üzerlerinde biriken kum tepecikleri, çamur, taş ve atıklar iş makineleri yardımıyla temizlendi. Yıkanarak temizlenen yollar kısa sürede yeniden trafiğe açıldı.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu da yağıştan etkilenen bölgelerde incelemeler yapmak için sahaya indi.

Çıtlakkale Mahallesi Çıtlak Sokak’ta meydana gelen heyelanlı sahada ve ardından Hacısiyam Mahallesi Öz Sokak’ta incelemelerde bulunan Başkan Şenlikoğlu, “En büyük sevincimiz can kaybı olmamasıdır.” dedi.

Başkan Şenlikoğlu yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “Bölgemizde birkaç gündür etkili olan yoğun yağışlar birçok şehrimizi olumsuz etkilemiştir. Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Aynı durum dün gece itibariyle de şehrimizde meydana gelmiştir. Gök gürültülü sağanak yağış şeklinde yağan yağmur bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Sabahın erken saatlerinde yağışın durmasıyla birlikte ekiplerimiz meydana gelen olumsuzluklara müdahale etmek için çalışmalarına başladı. Hemşehrilerimizin hayatını etkileyen yağışın oluşturduğu sorunları hızlı bir şekilde gidermek için çalışmalarımız devam ediyor.”    

Editör: TE Bilişim