KAHVALTIDA SÜT VE YUMURTA OLMALI

Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Demetgül, okul çocuklarının güne mutlaka sağlıklı bir kahvaltı ile başlamaları gerektiğini söyledi. Demetgül şu tavsiyelerde bulundu: “Mutlaka yumurta tüketimi sağlanmalıdır. Mevsim yeşillikleri, peynir, zeytin gibi besinlere kahvaltıda yer verilebilir. Porsiyon kontrolü sağlanarak pekmez veya bal ölçülü miktarda tüketilebilir. İçecek olarak süte kahvaltıda yer verilmesini tavsiye ediyoruz. Tam buğday ekmeği tüketilebilir. Eğer sabahları kahvaltı yapılamıyorsa tam buğday ekmeği ile hazırlanmış bir sandviç yapılabilir ve çocukların çantasına konabilir. Okul çantalarına mutlaka fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler veya taze meyveler ya da kuru meyveler gibi ara öğünler koyulmalıdır. Bu, çocukların okullarda paketli gıdalara yönelmesini engelleyecektir. Gün içerisinde mutlaka 3 porsiyon süt veya süt ürünlerine çocukların beslenmesinde yer verilmelidir. Çocukların su tüketimlerine dikkat edilmelidir ve ortalama 1.5, 2 litre su tüketmelidirler. Yeterli ve dengeli beslenmek hem çocukların daha sağlıklı olmalarını hem de okul başarılarının daha yüksek olmasını sağlayacaktır.”

2 SAATEN FAZLASI YASAK!

Editör: TE Bilişim