Başkan Şanlıtürk; “Çanakkale bir şuurdur, bir ufuktur, bir gururdur, aziz şehitlerimizin zafer emanetidir. 107 yıl önce, vatanı ve bayrağı için şehit olan, bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahramanlarımızı bir kez daha minnetle, şükranla, rahmetle yâd ediyorum” dedi.

“TÜRK TARİHİNİN EN ÖNEMLİ ZAFER DESTANIDIR”

Başkan Şanlıtürk, açıklamasının devamında; “Türk Milletinin dirilişe geçtiği Çanakkale Boğazında 3 Kasım 1914 ile 18 Mart 1915 tarihleri arasında cereyan eden Deniz Savaşları, Gelibolu Yarımadasında 25 Nisan1915 ile 8/9 ocak 1916 tarihlerinde yapılan kara savaşları Türk tarihinin en önemli zafer destanlarından biridir.

“ŞEREF ABİDESİ OLMUŞTUR”

Çanakkale savaşları savunan orduların taarruz eden ordulara karşı kazandığı bir zaferdir. Bunun tarihte başka örneği yoktur. Türk'ün öz yurdunu savunması için yapılan bu savaş, kendi gücünden kat be kat güçlü orduların yenilmesiyle sonuçlanan Türk Milletinin Kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur.

“TÜRK’E ÖZ BENLİĞİNİN YOLUNU GÖSTERMİŞTİR”

Bu savaşın kazanılmasıyla Mareşal Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi dahi bir lider Türk tarihinde yer almaya başlamıştır. Bu zafer Türk'e öz benliğini ulusal kimliğini bulma yolunu göstermiştir. Bu zafer Kurtuluş savaşının yapılmasının temellerinin atılmasına vesile olmuştur.

Bu zafer, Türk Milletinin sonsuza dek tarih sahnesinden silinip atılamayacağını bizzat idrak edilmesine, kurtuluş savaşıyla da bunun bütün dünyaya kanıtlanması sonucunu getirmiştir.

Çanakkale savaşında ve bütün savaşlarda yurtları için can veren aziz şehitlerimizin ruhları önünde saygıyla eğiliyor, onları rahmet ve şükranlarımla anıyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim