İlk Ziyaret Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesine

Beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten ile birlikte ilk olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, Başkanı Hasan Kaplan ve dernek üyeleri ile bir süre sohbet etti.

“Bugün, Gaziler Günü vesilesiyle bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Sayın Bakanımız ve beraberimizdeki heyetle birlikte bir kez daha minnet ve şükran duygularımızı sizlere ifade etmek için buradayız” diyen Vali Yavuz, “Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. Sizlere her zaman minnettarız, Allah hepinizden razı olsun. Bizlere düşecek olan bir şey olursa her zaman emrinizdeyiz, hizmetinizdeyiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler yaptığı konuşmada, ”Böyle önemli ve anlamlı bir günde biz de sizleri ziyaret etmenin gururu ve mutluluğu içindeyiz. Sayın Valimle birlikte sizleri ziyaret edelim dedik. Sizler bu ülke için çok büyük emekler verdiniz, en kıymetli canınızı, icabında vücudunuzu, her şeyinizi ortaya koydunuz. Başımızın üstünde yeriniz var. Biz de sizlere layık olmak için sizlere hizmet ediyoruz. Bir emriniz olursa her zaman yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.

Ziyaret dolayısıyla teşekkür eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan, “Böyle anlamlı bir günde derneğimizi bir bakanımızın, bir valimizin ziyaret etmesi bizim için onur vericidir. Her zaman sizleri seviyoruz, sevmeye de devam edeceğiz. Devletimize bağlıyız ve her zaman devletimiz ve milletimiz ne emrederse onu yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesini Ziyaret

İkinci ziyaretini Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube başkanlığına yapan Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol üyeleri, Dernek Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya ve dernek üyesi muharip gaziler tarafından karşılandı.

“Allah hepinizden razı olsun. Bu memleket için, bu vatan için, mukaddesat için önemli bir vazifeyi yerine getirdiniz” diyerek, konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, “Kıbrıs Barış Harekâtında kahramanlıklar gösterdiniz. Oradaki kardeşlerimizin acısına çare oldunuz. Oradaki Türk toplumu sizin sayenizde hür ve bağımsız şekilde yaşıyor. O yüzden bugün ağırlıklı olarak Kıbrıs Gazilerimizle burada beraberiz. O vesileyle bir kez daha size minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Devlet olarak ta, bir ihtiyacınız, isteğiniz olduğunda her zaman kapımızın, gönlümüzün açık olduğunu zaten biliyorsunuz. Bu taahhüdümüzü tekrarlamak istiyoruz. Allah hepinizden razı olsun, sağlık, afiyet diliyorum sizlere” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, konuşmasında, “Şehrimizin kahramanlarını 19 Eylül günü ziyaret etmekten son derece mutluyum. Allah sizlere uzun ömür versin, siz büyük fedakârlıklar yaptınız, örnek oldunuz. Biz de sizlere layık olmak için çalışıyoruz. Kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize de uzun ömürler diliyorum” derken, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya ise, ”19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle bizi yine yalnız bırakmadınız. Sayın Valim sizlere, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve hepinize teşekkür ediyoruz. Sizlerin yakın ilgi, alakası bizleri son derece mutlu ediyor. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

Son Ziyaret, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği’ne

Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen program kapsamında son ziyaretini Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneğine yaptı.

Vali Yavuz, burada şeref defterine yazdığı yazıda; “19 Eylül Gaziler günü nedeniyle tüm gazilerimize minnet ve şükran duygularımı arz ederim” ifadelerine yer verdi ve burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Bugün, Gaziler Günü vesilesiyle sabahtan itibaren bir dizi program gerçekleştirdik. Önce, Devletimizin kurucusu büyük Atatürk’ün anıtının önünde bir törendeydik. Orada duygu düşüncelerimizi hem gazilerimizle, hem de halkımızla paylaştık. Daha sonra gazilerimiz onuruna öğlen yemeğinde bir arada olduk ve onlarla aynı sofrayı paylaştık. Sonra da şehit ve gazi ailesi derneklerini büyükşehir belediye başkanımızla ve diğer ekibimizle beraber geziyoruz. Bir kez daha minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek için buradayız. Allah hepsinden razı olsun. Biz de elimizden geldiği kadar onların yanında olmaya, destek olmaya her zaman hazırız. Bunu bir kez daha ifade ediyoruz. Aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’muzu ziyaretinin yıl dönümü. Bu vesileyle de devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e de Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu sevincimizi bir kere daha Ordulu kardeşlerimizle paylaşıyoruz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de yaptığı konuşmada, ”Ben de 19 Eylül günü şehrimize teşrif eden büyük gazinin torunları olan siz gazilerimize, aynı zamanda şehitlerimizi minnetle anarak ziyaret etmek istedim. Allah sizlere uzun ömür versin, bizlere de sizlere layık olarak güzel hizmetler etmeyi nasip etsin” dedi.

Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin de ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti belirterek, ”Ülkemizin bekası için hayatlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin haklı onur ve gururunu yaşatan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu vesileyle her zaman devletimizin bekası için biz görev yapmaya hazırız. Bizler bu yola baş koymuşuz. Hiçbir zaman desteğini bizlerden esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere Sayın Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürümüz ve Komutanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Şeref verdiniz, onur verdiniz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim