Bu kapsamda Oyuncu ve Yazar Kerim Aydemir’in kaleme aldığı “Selam Olsun” adlı tiyatro oyunu 09 Nisan Cumartesi günü Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda ücretsiz olarak Ünyelilerle buluşacak.

Saat 21:30’da sahnelenecek olan oyunun konusu ise şu şekilde;

Eskimeye yüz tutmuş mesleklerle ilgili program yapan araştırmacı bir adamın, arasta da ki bir esnaf olan Arzuhalciyle ,”Bu zamana kadar ki yazdığı en ilginç dilekçesinin hikâyesi” üzerine yaptığı bir röportaj”

"Peygamberimizi görseydiniz O'na ne sormak veya ne söylemek isterdiniz?" Bu sorunun gerçek hayatta yapılmış röportajlardan olan cevaplarını dış ses de dinlerken, eski, değişik giyim ve kuşamıyla Cemal(Deli)görünür. Arastada Selam alıp sattığını düşünen Cemal, boş tezgâhında bekler ve diğer esnaflara komşuluk eder. Onun muzip tavırlarının altında gizli sırlarda vardır aslında. Eskimeye yüz tutmuş mesleklerle ilgili araştırma ve program yapan Kadir ise, ortak bir tanıdığı vasıtasıyla arasta da bulunan arzuhalci Hasan Abi’nin yanına gelir. Arzuhalcilik mesleği üzerine bilgi toplamak için röportaj yapmaya başlar. Sorular ardına ardına gelirken, Hasan Abi, en tuhaf en ilginç yazdığı dilekçesinin hikâyesini anlatmaya başlar. Geçmiş zamanı izlemeye başlarız. Bir anne ve oğlu İsmet'in arasında olan bu hikâye, annenin mirasını oğluna bırakmasının bir şartını anlatmaktadır. İsmet hayata farklı gözle bakarken, Cemal ve Hasan ile girdiği trajik komik olaylar yaşar. Anne aslında oğlu İsmet'e miras olarak mal mülk bırakmaktan çok başka amaç gütmektedir. Peygamber Ahlakı. Umudunu kaybetmeden. Kadir bu röportajın sonunda meslek ile ilgili bilgilerden çok Peygamber Efendimiz HZ.MUHAMMED MUSTAFA (S.A.V)'in ahlakına dair bu hikâyeden çok şey öğrenir.

Ramazan ayında 2 kez sahnelenecek olan oyun 09 Nisan Cumartesi ve 15 Nisan Cuma saat 21.30’da ücretsiz olarak izleyici ile buluşacak. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim