193 sayılı Kanunun geçici 92. maddesinin yürürlüğe girdiği 26/10/2021 tarihinden önce Kamu Kurum ve Kuruluşları Tarafından Yapılan Tarımsal Destek Ödemeleri Üzerinden Kesilen Gelir Vergisi Kesintisi İade Talepleri alınmaya başladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam; "Başvuru sahiplerinin veya vekillerinin (düzeltme zaman aşımı süresi içerisinde vergi dairesine bağlı vergi dairesi statüsündeki Mal Müdürlükleri dâhil) İnternet Üzerinden (www.ivd.gib.gov.tr) veya Vergi Dairesi Başkanlıklarına dilekçe (Ek-1) ile yapabilirler.

İnteraktif Vergi Dairesi aracılığıyla yalnızca kendi adınıza yapılan kesintilere ilişkin başvuruda bulunabilirsiniz. İade talebinin vekil, veli, vasi, mirasçı vb. sıfatıyla yapılacak olması halinde başvurunuzu ilgili Vergi Dairesine fiziki ortamda (elden, posta vb.) yazılı olarak iletmeniz gerekmektedir.

Ayrıca 2016 yılına ilişkin olarak, tarımsal destekleme ödemelerinden kesilen gelir vergisinin iadesi için başvuru sahiplerinin en geç 31/12/2021 tarihine kadar başvuruda bulunması gerekmektedir.” Dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim